Konference představí koncept jídla z blízka jako motor regionální ekonomiky
11. 1. 2012 - BRNO [Econnect]
Konference „Jídlo z blízka pro jižní Moravu“ má za cíl vzdělat účastníky v problematice významu regionálních potravin a využívání místní produkce obecně i speciálně v gastronomii. Konference se také zaměří na možné využití gastronomie jako nástroje budování udržitelného cestovního ruchu v Jihomoravském kraji a Brně.
Významní čeští i zahraniční experti se podělí o poznatky v oblasti zapojování gurmánských tradic a dědictví do řízení turistických destinací, výhod „jídla z blízka“ pro místní ekonomiku a podnikatele, kultury jídla a další témata. Účastníci budou mít možnost diskutovat s odborníky v oboru o výhodách a výzvách, spojených s uplatňováním produktů od místních producentů v gastronomii a veřejném stravování v Jihomoravském kraji a městě Brně.
Konference je určena odborné veřejnosti z řad podnikatelů v oboru obchodu a cestovního ruchu, gastronomie a veřejného stravování, zemědělství a výroby potravin, politiků, úředníků místní a regionální správy a akademické obce.
Během dne budou mít účastníci konference možnost ochutnat občerstvení a oběd z regionálních potravin, připravených dle zásad Slow Food a zhlédnout prezentaci regionálních potravin s ochutnávkou. Více informací a registrační formulář najdou zájemci na stránce www.jidlozblizka.cz. Až do 29. února je pro všechny přihlášené vstupné zvýhodněno .
Organizátorem konference je sdružení Slow Food Brno, člen mezinárodního hnutí Slow Food. Posláním Slow Food Brno je pomáhat lidem v Brně učit se vážit si kultury jídla, a chránit a vychutnávat tradiční regionální pokrmy a produkty místních zemědělců, vyráběné řemeslným způsobem. „Chceme místním podnikatelům a politikům ukázat, že využití produktů od regionálních zemědělců v gastronomii přináší mnoho výhod pro všechny zúčastněné strany,“ říká Tomáš Václavík, předseda sdružení Slow Food Brno.