Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Levný Internet pro malé firmy a domácnosti - na to zapomeňte!!!

3. 6. 2002 - PRAHA [Účetní svět]

Účetní svět - logoČeský Telecom zveřejnil ceník připojení k Internetu pomocí technologie ADSL. Česká internetová obec očekávala zveřejnění ceníku s velkou netrpělivostí, neboť právě ADSL je tou technologií, která ve vyspělých zemí představuje nejlevnější a velmi rychlý přístup na Internet a přivádí na něj nové masy uživatelů.

Technologie ADSL (asymetrická digitální účastnická linka) umožňuje rychlý přenos dat za použití běžné telefonní linky. V západní Evropě, USA či Kanadě nejlevnější poskytovatelé nabízejí připojení touto technologií již za měsíční poplatek od 1200 korun za neomezený přenos dat. Znamená to tedy, že člověk může být doma připojen na Internet 24 hodin denně a po celou tu dobu stahovat. Navíc nejnižší nabízená přenosová rychlost je 256 kb/s, což je 5 krát rychlejší než připojení pomocí běžného modemu.

Český Telecom opět nezklamal a všem se vysmál do očí. Nasadil ceny tak vysoké, že připojení touto technologií je nedostupné dokonce i pro malé firmy, jež chtěl touto nabídkou také oslovit! Nejpomalejší připojení 256 kb/s stojí sice 1900 korun, avšak pouze v případě, že se za měsíc nestáhne více než 0,5 GB dat. Každý započatý 1 MB stahovaných dat vyjde na 3 koruny!!! Například k přečtení tohoto článku je potřeba zobrazit minimálně 3 stránky Účetního světa. Zobrazení tohoto článku by vás tudíž podle ceníku ADSL 256 kb/s vyšlo na 1 Kč, což je nehorázně vysoká suma!!! Za jednu hodinu strávenou na Internetu člověk stáhne běžným surfováním i několik desítek MB, což znamená, že by zaplatil několik desítek korun!!! Měsíční účet se pak může vyšplhat do závratných výšin. Malé firmě daná kapacita umožní jen stahování e-mailů. Za všechno ostatní bude muset tvrdě platit.

Co je ve světě běžná věc, u nás bohužel vinou neschopných politiků a manažérů je luxus. Vzdělání a informační gramotnost je dneska konsensuálně považováno za základ ekonomické prosperity. Bohužel naší zemi, kde jsou cílevědomě vytvářeny a udržovány monopoly a školáci ve velkém naháněny do učilišť se o prosperitě bude muset nechat jenom zdát.

Článek byl převzat z portálu Účetní svět


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz