Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Grand Pianoramax předvedou klávesovou magii napříč žánry

10. 2. 2012 - PRAHA [Econnect/Respect Music]

Black Cracker, který vystupuje a komponuje pro CocoRosie a produkoval "art raperku" Bunny Rabbit, přijede do Prahy jako exkluzivní host dvojice Grand Pianoramax. Jejím hudebním mozkem je švýcarský pianista Leo Tardin, vítěz klavírní soutěže prestižního jazzového festivalu v Montreux, který koncertoval a nahrával například s Erikem Truffazem, Royem Ayersem nebo s legendárními Last Poets. Když se spojil s rockovým bubeníkem a založil Grand Pianoramax, debutové album na downloadech iTunes přilákalo rekordní počet zájemců a vzbudilo nadšené recenze na obou stranách Atlantiku. Koncert se uskuteční v pátek 17. února v pražském Paláci Akropolis.

Skupina byla vybrána jako showcase exkluzivního veletrhu SXSW v Texasu, své poslední album Smooth Danger natáčela v Bombaji, Berlíně, Paříži i v Anglii, nahrávku masteroval Shawn Joseph, spolupracovník Portishead. Skupina má za sebou velkolepé americké turné s funkovým velikánem Maceo Parkerem, jejich nahrávky jsou kultovními klenoty a vycházejí souběžně na vinylu.

Leo Tardin je všestranný mág kláves, zvukové vrstvy na sebe skládá s vědeckou důkladností, analogovou elektroniku kombinuje s plným zvukem klavíru. Kritika píše, že Tardin volí podobné zvuky, jaké kdysi zpopularizovali Herbie Hancock, Pink Floyd a The Who, zatímco jeho útoky na klávesnici piana připomínají rané Einsturzende Neubauten, Diamandu Galas, Phuture Phunk a Grime. Na albech se podílejí prominentní hosté, vedle Black Crackera například Mike Ladd. Oba navazují na komercí nedotčenou společensky motivovanou větev hip hopu.

"Představte si Joannu Newsom, jak se motá kolem kontejneru s odpadky a místo harfy kolem sebe mává Ghetto blasterem, popisuje kritika Black Crackera. Dobrým příkladem je Roulette, první singl z alba Smooth Danger, na videu z koncertu v Bombaji, s hostujícím Karsh Kale na tabla.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz