Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Pomoc neziskovým organizacím postiženým povodněmi poskytuje Nadace Civilia

28. 8. 2002 - PRAHA [Econnect]

Povodně mohou pro řadu neziskových organizací v postižených oblastech znamenat závažný problém, někdy možná i zastavení jejich činnosti. Mimořádnou pomoc organizacím jejichž prostory poškodila nebo zničila povodeň hned nabídla Nadace Civilia. Finanční příspěvek bude poskytovat občanským sdružením, obecně prospěšným společnostem a církevním účelovým zařízením na rekonstrukce a opravy poškozených objektů i na vnitřní vybavení.

Po prvních reakcích postižených organizací na vypsání pomoci Civilia, která běžně přispívá především na investiční náklady (stavby, rekonstrukce), rozšířila pomoc i na vnitřní vybavení. "Rozhodli přispívat i na poškozený nábytek a další vybavení, které je důležité pro práci organizací," sdělila Econnectu Michaela Vysoudilová, administrátorka projektů nadace.

Zájem o pomoc už podle nadace projevila řada organizací, například z pražských Holešovic, Zbraslavi i z regionů postižených povodněmi. "Zatím jsme nedostali žádnou konkrétní žádost, ale organizace z postižených oblastí se nám denně ozývají a informují se, co jim můžeme poskytnout," sděluje dosavadní zkušenosti Vysoudilová. K žádosti je nutné přiložit fotodokumentaci škod a doložit jejich výši a odhad celkových nákladů na rekonstrukci potvrzením od místního zastupitelstva. Podmínkou získání finančního příspěvku je i spolufinancování z dalších zdrojů, například od obce, firem nebo dalších nadací.

Žádosti o mimořádnou pomoc bude nadace přijímat průběžně, zřejmě až do konce roku. Není tedy určena žádná uzávěrka, jako u běžných grantových řízení. Formulář a náležitosti žádosti jsou k dispozici na stránkách nadace. Další dotazy lze směřovat na telefon: 02/333 51 273 nebo email: civilia@civilia.cz.

Nadace Civilia podporuje činnost českých nevládních a neziskových organitací působících zejména v oblasti sociální a zdravotní péče a vzdělávání. Jako jediná z českých nadací programově poskytuje finanční příspěvky na investiční náklady.


Monika Jansová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz