Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Šimon Pánek: Týmy společnosti Člověk v tísni pracují v jižních Čechách

16. 8. 2002 - ČESKÉ BUDĚJOVICE [Infoservis]

Přípravné týmy společnosti Člověk v tísni při ČT pracují již druhý den v jihozápadních a jižních Čechách. Po koordinaci s okresními krizovými štáby jednají s vedením nejvíce postižených obcí a připravují první krátkodobé a střednědobé projekty. Součástí práce je i sběr dat pro velké finanční dary sponzorů do míst, která potřebují zásadní podporu.

Přípravné týmy projely během čtvrtka a pátečního dopoledne 15. – 16. srpna celkem 17 lokalit v oblastech Plzeň sever, Plzeň Jih, Klatovsko a Strakonicko. Konkrétním výsledkem jejich monitoringu je vyslání prvních čtyř skupin dobrovolníků, kteří budou v těchto oblastech pomáhat obcím i rodinám s odklízením bahna, náplavů a úklidem po povodňové vlně.

„Co se týče konkrétních potřeb v postižených oblastech, zatím je poptávka především po čistících prostředcích, čerpadlech a vysoušecích agregátech,“ telefonoval koordinátor humanitární pomoci společnosti Člověk v tísni Šimon Pánek z Blatenska.

Přípravné týmy se v následujících dnech vydají ještě do Prachaticka, Písecka a oblasti na sever od Českých Budějovic a budou pokračovat tak, aby do konce tohoto týdne získal krizový štáb Člověka v tísni alespoň základní přehled o situaci zasažených oblastí na jih od Prahy a mohl rozhodnout, které místa budou získávat podporu ze sbírky SOS Povodně.

Na kontě veřejné sbírky SOS Povodně (číslo účtu: 334 334 334 / 0300, ČSOB Praha1), kterou společnost Člověk v tísni vyhlásila v pondělí 12. srpna 2002, se již nasbíralo celkem 4 460 000 korun.

Prostřednictvím zvláštní linky ČESKÉHO TELECOMU s číslem 0900 / 60 90 40 (60 Kč za minutu, celá částka je poukázána na konto SOS Povodně) navíc přispělo již téměř 7000 lidí. Přislíbená částka z této linky tak dosáhla včera v odpoledních hodinách výše 1 200 000 korun.

Finanční prostředky společnost Člověk v tísni při ČT využije na likvidaci povodňových škod v nejvíce postižených oblastech.


Marie Peřinová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz