Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Berouně vznikne nové centrum neziskového sektoru

25. 7. 2002 - PRAHA [Econnect/Děti Země Beroun]

V průběhu srpna začnou první práce na rekonstrukci objektu, který chce Dobročinný spolek Lomikámen ve spolupráci s Dětmi Země Beroun využít pro zřízení centra neziskového sektoru. Na místě bývalých kasáren v Berouně tak za několik měsíců vznikne prostor určený pro aktivity ze sociální, občanské i ekologické sféry. Chybět nebude například kavárna s integračním programem pro mentálně handicapované, středisko ekologické výchovy, keramická dílna, multifunkční sál, poradna pro neziskový sektor a další.

"Snažíme se do projektu zařadit programy zajímavé pro všechny občany a zároveň prospěšné pro různě znevýhodněné děti i dospělé, kterým jinak hrozí izolace od většinové společnosti," vysvětluje místopředsedkyně dobročinného spolku Martina Pokorná. V centru pozornosti zůstane práce s dětmi, zaměřená na prevenci drog a kriminality a různé integrační programy pro ohrožené skupiny. Nejširší veřejnosti budou věnovány výstavy, besedy, promítání filmů a jiné.

Prvním kontaktem s berounskou veřejností bude veřejně prospěšná sbírka na výtah pro tělesně postižené. Dále se připravují různé kulturní akce jako koncert irské skupiny Frames v Berouně nebo festival Vo patro vejš na hradě Točník.

"Ačkoliv projekt zaštiťuje řada nadací a sponzorů, je velmi důležité, aby projekt získal podporu většiny občanů, kteří ho budou považovat za prospěšný. Proto byl odsouhlasen i program na získávání členů a vytvoření široké členské základny, která pomůže zajistit stabilní fungování budoucího neziskového centra," vysvětluje dále Martina Pokorná.

Dobročinný spolek Lomikámen má také vytvořený poradní sbor, v němž se sešly různí odborníci a jinak respektované osobnosti. Namátkou spisovatelka Tereza Boučková, herec Tomáš Hanák, ředitelka Svatojánské koleje Jana Fellnerová, nebo ředitel Muzea Českého krasu Petr Kmínek.


Martina Špejtková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Martina Špejtková

Redaktorka Econenctu pro oblast životního prostředí.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz