Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Záštita Libereckého kraje pro "Šestidenní" se občanským sdružením nelíbí

27. 6. 2002 - PRAHA [Econnect/S.O.S. Jizerské hory]

Občanská sdružení Libereckého kraje jsou šokována rozhodnutím krajských radních poskytnout společnosti ISDE 2002, která na podzim připravuje Mezinárodní motocyklovou šestidenní soutěže družstev - Enduro 2002 záštitu kraje a možnost používat jeho znak v průběhu soutěže. jsou občanská sdružení Libereckého kraje. "Rozhodnutím jsme velmi zklamáni. Všichni, kdo hlasovali pro udělení záštity by si měli uvědomit, jakou akci vlastně podpořili," projevuje svoje rozčarování předsedkyně Dětí Země a mluvčí koalice nevládních organizací S.O.S. Jizerské hory Simona Jašová.

O záštitě Kraje pro "Šestidenní" ve středu rozhodlo pouhých pět členů, ostatní se z různých důvodů nezúčastnili. "Závod je jednoznačně připravován pod politickým tlakem organizátorů, kteří na radní tlačili s rozhodnutím. Potřebovali totiž do tisku rychle odevzdat propagační materiály s logem Libereckého kraje," vysvětluje své rozhořčení Jašová.

Ekologické organizace spojené do koalice S.O.S. Jizerské hory protestují proti Šestidenní již více než půl roku. Ačkoliv pořadatelé ustoupili od vedení tras některými spornými místy, ochránci přírody se domnívají, že takovýto druh sportu do Podještědí nepatří.

Rozhodnutí padlo přestože Výbor pro životní prostředí a zemědělství Libereckého kraje přijal k soutěži negativní stanovisko. Pikantní je, že jeden ze členů rady pověřený řízením resortu životního prostředí a zemědělství, který o negativním postoji Výboru pro ŽP věděl, byl jedním z nejaktivnějších zastánců podpory Šestidenní.

Navíc některé dokumenty nutné pro zahájení závodu ještě nejsou k dispozici. Například úřad Semily se k vedení trati na svém území ještě nevyjádřil. Přitom na posledním jednání semilského úřadu se hovořilo, že část trati povede přes část Krkonošského národního parku. To by znamenalo nedodržení podmínek organizátorů, že se závod chráněných území nedotkne.

"Budeme se v tomto obracet na Ministerstvo životního prostředí. To totiž musí v takovém případě rozhodnou o vydání výjimky, " řekla Mgr. Květa Morávková, jednatelka Z.O. ČSOP Armillaria.


Martina Špejtková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Martina Špejtková

Redaktorka Econenctu pro oblast životního prostředí.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz