Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Česká abilympijská asociace zahajuje projekt na pomoc sociálně znevýhodněným lidem

26. 8. 2005 - PARDUBICE [Econnect / CAA]

Rozšíření nabídky služeb a rozvoj lidských zdrojů v agentuře podporovaného zaměstnávání v Pardubicích: takový je cíl projektu, který v příští týden odstartuje Česká abilympijská asociace. Organizace tak chce dosáhnout zlepšení situace znevýhodněných skupin občanů. Realizaci projektu Asociace zahájí 1. září.

Mezi připravované aktivity patří například osvěta a informování zaměstnavatelů o výhodách a nevýhodách zaměstnávání lidí v nepříznivé sociální situaci – Asociace proto bude kontaktovat sedm set zaměstnavatelů. Pro 240 klientů se připravuje sociální poradenství a pomoc s vyřizováním záležitostí potřebných pro zaměstnání, padesát klientů bude mít zajištěny též volnočasové aktivity.

V projektu se nezapomíná ani na odborné vzdělávání, pracovníci Asociace absolvují deset seminářů. V rámci projektu bude také pořízeno nezbytné zařízení - notebook, mobilní telefon, multifunkční zařízení a digitální fotoaparát. Projekt bude trvat dva roky a s Českou abilympijskou asociací na něm budou spolupracovat Krajský úřad Pardubického kraje, Úřad práce Pardubice a Magistrát města Pardubic.

S projektem uspěla Česká abilympijská asociace v prvním kole takzvaných Globálních grantů. Ty jsou financovány z Evropského sociálního fondu (ESF) a státního rozpočtu ČR v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. V České republice zemi bylo v prvním kole podáno celkem 306 projektů a projekt Asociace je jedním ze 132 projektů, které v grantovém řízení uspěly a mezi něž bude rozděleno celkem 77 milionů korun. V celorepublikovém porovnání bylo v regionu Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje podáno druhé největší množství projektů – celkem 52; 18 z nich bylo úspěšných.

Globální granty, realizované jako opatření v rámci Evropského sociálního fondu, jsou zaměřeny na posílení a budování kapacity neziskových organizací poskytujících sociální služby osobám sociálně vyloučeným nebo ohroženým sociálním vyloučením. Jednotlivé předkládané projekty mohou mít finanční náklady v rozsahu 150 až 650 tisíc korun. Zprostředkujícím subjektem pro granty je Nadace rozvoje občanské společnosti.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz