Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Koledníci Tříkrálové sbírky letos vycházejí již podvanácté

2. 1. 2012 - PRAHA [Econnect/Charita]

Počátkem ledna 2012 opět vycházejí do ulic koledníci Charity ČR se zapečetěnými pokladničkami. V celostátním měřítku jde již o dvanáctý ročník Tříkrálové sbírky. Její výtěžek je tradičně určen zejména na pomoc lidem v nouzi.

Výtěžek Tříkrálové sbírky podpoří především služby pro seniory, nemocné a handicapované, stejně jako aktivity pro děti. Pomůže také lidem bez domova a těm, kdo se ocitli v materiální či sociální nouzi. A to zejména v regionech, kde se sbírka koná. Přibližně desetina výnosu sbírky je pak určena na humanitární a rozvojovou pomoc do zahraničí.

„Posláním Tříkrálové sbírky je především šíření radostné zvěsti o narození Pána Ježíše. Naši koledníci navštěvují domácnosti, aby světlo Boží lásky šířili do rodin, vztahů i duší všech lidí. Tříkrálovou sbírkou Charita vyzývá všechny lidi dobré vůle, aby se zapojili nejen do pomoci potřebným prostřednictvím finančního daru,“ říká ředitel Charity ČR Oldřich Haičman.

Kolednickou skupinku tvoří zpravidla koledníci v dětském věku, převlečení za bájné tři krále (mudrce z východu), kteří se podle biblické tradice přišli do Betléma poklonit narozenému Ježíškovi. Koledování probíhá podle místních podmínek od 1. do 14. ledna 2012. Koledníci mají úředně zapečetěnou kasičku s logem Charity ČR, vedoucí má u sebe průkazku koledníka. Na úvod vždy žehnají koledníkům čeští a moravští biskupové, případně místní duchovní. Žehnání probíhá v regionech od 2. do 7. ledna 2011.

Součástí kampaně je také Tříkrálový koncert, který se uskuteční v neděli 8. ledna 2012 od 18 hodin v Hudební scéně Městského divadla Brno. Koncert odvysílá v přímém přenosu ČT1. Moderuje Martina Kocianová, účinkují: V. Neckář a Bacily, Hradišťan, No Name, Debbi, M. Harich ad.
Tříkrálová sbírka pořádaná Charitou ČR je největším dobrovolnickou akcí v ČR. Sbírky se účastní kolem padesáti tisíc koledníků (většinou z řad dětí a mládeže) a dalších dobrovolníků. Sbírka je osvědčena Magistrátem hl. města Prahy pro území celé České republiky dle zákona 117/2001 Sb. Sbírka se koná na území celé ČR každoročně od roku 2001 (v roce 2000 se konala pouze na Olomoucku).

Sbírku je možné podpořit také finančním darem na bankovní účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 vedený u České spořitelny, nebo zasláním dárcovské SMS ve formě DMS KOLEDA na číslo 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží 27 Kč).
Podrobnější informace naleznete na stránkách www.trikralovasbirka.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz