Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Lidem z jihovýchodní Asie pomůže také dobročinná aukce Konta Bariéry

21. 2. 2005 - PRAHA [Econnect]

Díla více než stovky tvůrců, mimo jiné Bořka Šípka, Olbrama Zoubka, Pavla Brázdy, Milana Knížáka či Adolfa Borna, nabídne v mimořádné dobročinné aukci Konto Bariéry. Aukce se uskuteční v první březnový den a výtěžek využije tým lékařů a záchranářů libereckého sdružení Hand for Help, kteří pomáhají lidem postiženým prosincovou přírodní katastrofou na jihu Srí Lanky.

"Po úspěchu dobročinné aukce českého výtvarného umění pro Konto BARIÉRY z prosince 2004 přicházela do nadace řada českých výtvarníků, abychom vydražili jejich díla na pomoc obětem tsunami,"uvedla výkonná ředitelka Nadace Charty 77Božena Jirků. "Proto jsme se rozhodli vyhlásit mimořádnou aukci výtvarných děl ve prospěch obětí ničivé katastrofy v Asii," dodala.

Výtvarná díla, která budou dražena v aukci, budou představena na vernisáži v pátek 25. února v 17 hodin v Letohrádku Portheimka v pražské Štefánikově ulici. Tamtéž budou vystavena až do 1. března. Samotná aukce se uskuteční první březnový den v 19 hodin. "Mezi dražitele pozve nadace především představitele velkých českých a mezinárodních firem, bank a dalších společností, vítán bude však každý," uvedli organizátoři.

Finanční prostředky získané dobročinnou aukcí budou dány k dispozici týmu českých lékařů ze společnosti Hand for Help z Liberce. Ti pomáhají na Srí Lance lidem, které postihlo zemětřesení a následná ničivá vlna tsunami v prosinci loňského roku. "Naši lékaři ošetří denně v Galle a v postiženém území širokého pásu pobřeží 150 - 200 pacientů denně. Porodníci a gynekologové zajišťují také mobilní prenatální vyšetření těhotných," uvedl Jaromír Dolanský ze sdružení Hand for Help.

Malá mobilní nemocnice s dětskou a porodnickou částí této organizaceje umístěna v městě Galle na jihu Srí Lanky. Nahrazuje práci nemocnice Mahamadora hospital, která byla zničena vlnou tsunami a na žádost ministra zdravotnictví Srí Lanky bude na místě působit šest měsíců. Ve spolupráci s místními zdravotníky na místě pracuje cca třicetičlenný tým lékařů, sester a pomocného personálu.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz