Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Změňpolitiku.cz: Za vysvědčení, které vystavili studenti politikům, by měl následovat volební výprask

24. 5. 2010 - PRAHA [Econnect]

„Vysvědčení, které vystavila studentská iniciativa Inventura demokracie čtyřem parlamentním stranám, je velmi smutným signálem nejen pro největší politické síly, které propadly v klíčových předmětech demokracie, ale pro nás všechny,“ řekl ředitel projektu Změňpolitiku.cz Marek Jehlička na dnešní společné tiskové konferenci obou organizací.

„Témata poslanecké imunity, regulace lobbyingu, legislativních přílepků či způsob obsazování mediálních rad jsou již dlouho předmětem kritiky. Vysvědčení, které je výsledkem dlouhodobé analýzy, ukázalo, že parlamentní strany, vyjma Strany zelených, nejsou ochotny o změnách ani uvažovat, natož je aktivně prosazovat. Jde přitom o oblasti, podle kterých je možné posuzovat úroveň demokracie a politické kultury naší země. Vysvědčení proto bereme velmi vážně a občané by jeho výsledky měli vzít v úvahu až půjdou k volebním urnám,“ dodal Jehlička.

Portál Změňpolitiku.cz podporuje Inventuru demokracie proto, že plní důležitou roli hlídačů a ochránců demokratických principů a podílí se tak na kultivaci politického prostředí. To je stejný cíl, kvůli němuž vznikl i portál www.zmenpolitiku.cz. Ten mohou občané využívat ke kritice i chvále konkrétních politických činů a politické osobnosti mohou za jejich skutky hodnotit palci či v permanentních volbách.

Nejvíce hlasů v permanentních volbách získal od uživatelů www.zmenpolitiku.cz Karel Schwarzenberg (TOP 09) následovaný Ondřejem Liškou (SZ) a Petrem Havlíkem (OBČANÉ.CZ). Žebříček slávy v současnosti vede Ondřej Liška (SZ), který získal nejvíce pozitivních palců za názor ke korupci a regulaci lobbyingu (http://www.zmenpolitiku.cz/nazor/208/korupce-a-regulace-lobbyingu/). Do čela žebříčku hanby uživatelé poslali Jiřího Paroubka (ČSSD), který získal nejvíce negativních palců za názor „Jiří Paroubek škodí ČR“ (http://www.zmenpolitiku.cz/nazor/116/jiri-paroubek-skodi-cr/).

Portál www.zmenpolitiku.cz byl zprovozněn v září loňského roku. Od té doby zaznamenal 7.5841 návštěv, z toho 4.3994 unikátních návštěvníků. Portál má k dnešnímu dni 4.123 registrovaných uživatelů a na Facebooku jej podporuje 5.199 fanoušků. Jeho činnost byla podpořena Nadací Open Society Fund Praha v rámci programu Posilování role práva.

Profil Změňpolitiku.cz: Změňpolitiku.cz je projekt svébytného občanského sdružení, který není spojený s žádnou politickou stranou ani lobbyistickou skupinou. Chceme se pokusit změnit současné chápání politiky jako něčeho odtažitého, co se děje kdesi mimo a co vlastně nelze ovlivnit. Chceme smysluplnou a kvalitní veřejnou diskusi, která prospívá politické kultuře a demokracii v České republice a kultivuje je.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz