Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Podpora NNO při navazování česko-norského partnerství - zapojte se i Vy!

26. 1. 2010 - PRAHA [Econnect]

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) v partnerství s Norským helsinským výborem (NHC) zahajují nový společný projekt a vyhlašují výzvu k podávání přihlášek do projektu.

Celkovým cílem projektu "Cesta ke spolupráci - Rozvoj česko - norského partnerství" podpořeného z programu Blokový grant - Fond technické asistence FM EHP/Norska je prohloubení partnerství prostřednictvím podpory spolupráce mezi českými a norskými NNO.

Podpora a rozvoj partnerství by měly přispět k výměně osvědčených postupů, vytvořit nástroje pro dlouhodobou udržitelnou bilaterální spolupráci a poskytnout vhled do českých a norských zkušeností z oblasti neziskového
sektoru.

Partnerství mezi českými a norskými NNO bude v rámci projektu podpořeno formou studijních cest a seminářů pořádaných pro zástupce českých a norských NNO jak v České republice, tak i v Norsku. Vybrané české NNO získají podporu při hledání vhodné norské partnerské organizace, zúčastní se semináře v Norsku a budou mít možnost další výměny zkušeností na dvou seminářích konaných v Praze.

Dalším neméně důležitým prostředkem pro navazování partnerství bude vytvoření a zprovoznění databáze českých neziskových organizací se zájmem o navazování partnerství na stránkách projektu www.ppnet.org (Project Partners Network), která poskytne podrobnější informace o NNO pracujících ve stejných oblastech.

Obdobná databáze norských NNO bude spravována Norským helsinským výborem. Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) vyhlašuje výzvu pro nestátní neziskové organizace, které mají zájem zapojit se do projektu zaměřeného na navazování partnerství s norskými organizacemi. Zájemci o účast na semináři v Norsku se mohou hlásit prostřednictvím formulářů na stránkách www.ppnet.org/documenty.

Od vybraných organizací se očekává aktivní účast na seminářích realizovaných v rámci projektu, komunikace s partnerskou organizací a zpracování závěrečné zprávy o výstupech daného partnerství a využitelnosti výstupů pro české NNO.

Podrobné informace o možnosti zapojení organizace do projektu jsou zveřejněny na stránkách projektu www.ppnet.org. Případné dotazy je možné zaslat na adresu partners@nros.cz. Přihlášky lze podávat elektronicky do 3. 3. 2010 do 16 hodin.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz