Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Slavnosti oskeruší budou již po osmé

4. 2. 2009 - BRNO [Econnect]

Oskeruše budou již po osmé mít své slavnosti ve Tvarožné Lhotě na Strážnicku. Akce se koná 18. dubna 2009 a začne pro velký zájem již od 13 hodin ve
Společenském domě v centru obce.

V bohatém programu zažijete fenomén oskeruší všemi smysly od chuťových zážitků zralých plodů, přes koláče s oskerušovou marmeládou a degustaci pálenek až po odborné informace o pěstování. Na podiu budou pasování další Nositelé oskerušové tradice od nás i ze zahraničí. V rámci fotografické soutěže Královna oskeruší bude také představen strom, který bude nominován do celorepublikové soutěže Strom roku 2009.

Odborná diskuse bude věnována významu a záchraně oskeruší v celé Evropě, jelikož Tvarožná Lhota je nositelem titulu Kvetoucí sídlo Evropy. Na programu bude poznávání i chutnání dalších vzácných dřevin jako moruše, dříně, mišpule, řešetláky, jaderničky, durancie, špendlíky či kdoule. Součástí akce je samozřejmě také prodej stromků, jarmark řemesel, zabijačkové speciality a bohatý kulturní program s vystoupením mužského sboru z Vápenice, smíšeného sboru z partnerské obce Hanftal v Rakousku, tradičně zahraje cimbálová muzika Michala Miltáka.

Dne 3. dubna proběhne degustace vzorků pálenek a bude vybrán šampion pro rok 2009. Také vy můžete svůj vzorek 0,5l poslat na adresu: Josef Durna, Tvarožná Lhota 271, 696 62.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz