Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dům na půli cesty hostil podzimní slavnost

9. 11. 2004
-red- [Econnect / Klub hurá kamarád] -


Setkání s nynějšími i dřívějšími zaměstnanci, ale i stážisty a dobrovolníky nabídla První podzimní slavnost, která se uskutečnila v sobotu v pardubickém Domě na půli cesty. Slavnost pořádaná v první listopadovou sobotu byla určena především současným a bývalým klientům Domu na půli cesty, provozovaného občanským sdružením Klub hurá kamarád.

„Řada současných i bývalých klientů má k Domu na půli cesty vztah, jelikož tu našli zázemí, přátele či pomoc, kterou potřebovali,“ říká sociální pracovník Domu na půli cesty (DPC) Jan Rybička. „Toto setkání je přínosné i pro nás. Můžeme například zjistit, jak se mají naši bývalí klienti,“ řekl Jan Rybička, jehož příjemně překvapila poměrně vysoká účast na tomto setkání. „Potěšilo nás, že na tuto akci dorazili i ti, co patřili mezi naše vůbec první klienty v historii,“ dodal sociální pracovník tohoto zařízení.

Podobná setkání mají v DPC bohatou tradici. „V minulosti jsme je pořádali nejen v těchto prostorách. Pravidelně se jezdilo například na faru do Bojanova, kde jsme společně trávili celý víkend,“ poznamenal Jan Rybička. „V těchto akcích chceme pokračovat i nadále. V současné době už plánujeme předvánoční setkání,“ podotkl sociální pracovník DPC.

Dům na půli cesty je zařízení poskytující dočasné bydlení a následnou péči mladým lidem ve věku 18 až 25 let, kteří musejí opustit dětský domov nebo se v tomto věku ze závažných důvodů ocitají mimo rodinu. Tito mladí lidé zůstávají často doslova na ulici bez rodiny, finančních prostředků a zaměstnání. Smyslem pobytu je jejich postupné začlenění do společnosti.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Přečtěte si Tiskové zprávy NNO
Tiskové zprávy nevládních organizací vystavujeme bezprostředně po jejich zveřejnění. Najdete je zde.
Pošlete nám ke zveřejnění i Vaše tiskové zprávy.
Související odkazy
  • Dům na půli cesty
  • O Autorech

    -red-

    (Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz