Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Písničkář José González je introvert se srdcem na dlani

16. 4. 2008 - PRAHA [Econnect/Palác Akropolis]

Další z pravidelných severských večerů Midnight Sun Sessions budou moci návštěvníci zažít 22. dubna, kdy se v Paláci Akropolis představí švédský písničkář José González. Jako předkapela vystoupí američtí Death Vessel vydávající na Sub Pop.

Josého magická předělávka písně Heartbeats použitá v televizní reklamě ho před třemi lety proslavila po celém světě, González ovšem rozhodně není hvězdou jednoho hitu. Zpěvák argentinského původu rozněžnil na svých koncertech fanoušky po celém světě a své nesporné kvality potvrdil na loňském albu In The Nature. Introvert s akustickou kytarou a trochu nesmělým hlasem bývá přirovnáván k „bardovi podzimních písní“ Nicku Drakeovi nebo Jeffu Buckleymu a stejně jako oni rozeznívá ve svých posluchačích hluboké emoce.

José González je potomek argentinských rodičů, kteří se těsně před jeho narozením přestěhovali do Švédska. Vyrůstal pod výrazným vlivem latinskoamerické lidové hudby i popu a kubánského zpěváka Silvio Rodrigueze dodnes jmenuje jako svůj vzor. V začátcích hrál na baskytaru v hardcore a punkových kapelách, dodnes ještě občas hraje tvrdší hudbu se skupinou Junip s níž vydal v roce 2005 EP Black Refuge.

V době, kdy natáčel své debutové album Veneer studoval biochemii, teprve po dodatečném úspěchu hitu Heartbeats se rozhodl věnovat se naplno hudbě. Následně procestoval Evropu, Ameriku i Asii na celosvětovém turné. Jeho hlas je slyšet na čtyřech písních alba The Garden anglické downtempo skupiny Zero 7 a spolupracoval také s techno či hiphopovými producenty. Druhé album In Our Nature vyšlo vloni v září s pilotním singlem Teardrop, coververzí skladby od Massive Attack.

Koncept Midnight Sun Sessions je společným projektem Paláce Akropolis a Rádia 1. Projekt navazuje na oslavu finského svátku příchodu léta (Midnight Sun), přináší k nám čistou severskou kulturu a tradice v průběhu celého roku. Hudba mnoha žánrů, divadlo, film, tanec či výtvarné umění symbolizují oslavu nikdy nezapadajícího půlnočního slunce na tématických večerech, které jsou několikrát do roka pořádány v Paláci Akropolis. Severskou hudbu a aktuální informace o Midnight Sun Sessions pravidelně nabízí i stejnojmenný pořad na Rádiu 1, které celý projekt podporuje.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz