Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Praze budou o víkendu strašidla

9. 1. 2008 - PRAHA [Econnect / Junák]

Hejkal, Vilný Ašant, vodník a další strašidla budou v sobotu 12. ledna v odpoledních hodinách tradičně bloumat uličkami staré Prahy a děsit její návštěvníky v rámci akce Prahou plnou strašidel. Letošní XXV. ročník přiláká, stejně jako loňský, přes 1000 Pražanů a zároveň nabídne strašidla, která letos slaví čtvrt století.

Týmová spolupráce a netradiční zábava – právě to chce nabídnout akce Praha plná strašidel. Skupiny kamarádů, maminky s kočárky, děti s rodiči či prarodiči i skautské týmy vyrazí hledat strašidelné bytosti podle indicií v uličkách Starého Města a Malé Strany. Účastní se dvojice i trojice kamarádů, nebo rodinná družstva.

„Děti, které se na akci každoročně sjíždějí z celé republiky, zažijí podobná dobrodružství jaká prožívají děti ve skautských oddílech. Stejně jako skauti si zkusí i něco praktického pro život – spolupracovat se svými vrstevníky, tedy být k nim tolerantní, přátelští, pomáhat si navzájem a hrát fair,“ uvedl Jan Žáček, tiskový mluvčí skautů.

Na hřišti u Tyršova domu proběhne také rytířské klání a ohňová show. Návštěvníci uvidí dobové kejklířské kousky ze středověké Prahy, ale i všechna strašidla pohromadě: na závěr akce proběhne jako každoročně volba nejhezčího strašidla, které získá titul Miss Huhula 2008.

Historie Prahy plné strašidel se začala psát v listopadu roku 1983 na Betlémském náměstí v Praze. Prvního ročníku se zúčastnilo jen sedmnáct dětí. V průběhu let se ale stala tak úspěšnou, že se jí v současné době účastní na než tisíc lidí.

Možnost přihlásit se do závodu mají Pražené buď předem na webu do 11. ledna, nebo pak na místě. Vyhlašovatelé doporučují přihlášení předem, kapacita je omezena. Praha plná strašidel 2008 proběhne v sobotu 12. ledna od 14:30 do 19 hodin. Začátek i konec je na hřišti u Tyršova domu na Újezdě.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz