Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dnes na jižní Moravě vyrážejí do ulic tříkráloví koledníci

2. 1. 2008 -, Econnect

Tříkrálová sbírka se bude konat na jižní Moravě díky více než osmi tisícům koledníků tentokrát ve dnech od 2. do 13. ledna. Podpoří zde téměř stovku projektů na pomoc lidem v nouzi. Sbírka začíná dnešním každoročním požehnáním koledníkům v katedrále na Petrově.

Doprovodné akce Tříkrálové sbírky tímto však nekončí, dne 3. ledna navštíví na pozvání vedení televize koledníci z řad klientů Chráněného bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem Českou televizi Brno. Dále pak 4. ledna jako již tradičně podniknout svou kolednickou pouť také představitelé vedení Charity brněnské diecéze, kteří navštíví v 8.30 Biskupství Brněnské, v deset hodin tiskovou konferenci Jihomoravského kraje a v jednu hodinu odpoledne hod. budou přijati ombudsmanem Otakarem Motejlem.

Sbírka vyvrcholí v den svátku Tří králů dne 6. ledna, kdy se v 17 hodin uskuteční Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno, který bude uváděn v přímém přenosu na ČT1 a ČRo 1 - Radiožurnálu. „Na koncertu vystoupí Ewa Farna, Petr Kolář, Jana Musilová, PEHA a G apeels. Tuto akci organizujeme poprvé a smyslem je poděkovat především všem dobrovolníkům – koledníkům, kteří zaplní hlediště, ale také dárcům,“ říká ředitel Oblastní charity Brno Oldřich Haičman.

Sbírka pomůže postiženým lidem, matkám v tísni i romské mládeži

Z jednotlivých oblastních Charit brněnské diecéze byly předloženy návrhy využití získaných prostředků. Komise Tříkrálové sbírky zasedne několikrát v průběhu nadcházejícího roku a rozhodne o schválení nebo zamítnutí záměrů a výši přidělené finanční částky.

Mezi záměry patří rozvoj služeb psychologa (etopeda) a realizace intervenčních programů centra prevence Ponorka pro děti a mládež Žďár n. S., podpora ošetřovatelské a pečovatelské služby v Oblastní charitě Rajhrad, rekonstrukce budovy Stacionáře sv. Damiána pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením ve Znojmě, obnova zastaralého vybavení a elektrospotřebičů v bytových jednotkách Domova sv. Markéty pro matky v tísni v Brně, Humanitární sklad pro krizové situace OCH Břeclav, podpora činnosti dobrovolníků ve prospěch lidí bez domova v rámci služeb blanenské Charity, zlepšení materiálních podmínek centra ERKO pro děti a mládež zejména z řad romské menšiny v Jihlavě, podpora pečovatelské služby v česky mluvících vesnících Rumunska prostřednictvím OCH Hodonín, rozvoj sociálního poradenství pro Tišnov a okolí, založení domácí hospicové péče pro lidi nevyléčitelně nemocné na Třebíčsku, a dále.

V loňském roce bylo na území brněnské diecéze vykoledováno téměř 13 milionů korun. Jde o nejvyšší dosavadní výtěžek. Ze získaných prostředků bylo podpořeno mnoho desítek projektů charitní sociální a zdravotní péče. Na sbírku lze přispět také prostřednictvím složenek nebo převodem na účet č. 33001122/0800 u České spořitelny nebo dárcovskou sms ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777. Cena sms je 30,- Kč, Charita obdrží 27,- Kč.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Tříkrálová sbírka 2008

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz