Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Český západ bude na trzích v Plzni nabízet nové výrobky

6. 11. 2007 - TOUŽIM / DOBRÁ VODA [Econnect / Český západ]

-Foto: Eva Haunerová-
-Foto: Eva Haunerová-
Výrobky ze své krejčovské a tkalcovské dílny bude ve dnech 8. a 9. listopadu na řemeslných trzích v Plzni prodávat občanské sdružení Český západ z Dobré Vody u Toužimi. Kromě již tradičních výrobků, jako jsou plátěné tašky s potiskem, ubrusy a prostírání, kapsáře, tuniky nebo tkané koberce, sdružení zákazníkům nabídne i nový typ tašek z barevné jutové tkaniny.

Krejčovská dílna Českého západu zaměstnává romské ženy z Dobré Vody už pátým rokem. Všechny ženy, které v dílně pracují, musely nejdříve absolvovat odpovídající rekvalifikační kurzy. Dnes jejich ručně vyráběné výrobky sdružení nabízí na nejrůznějších řemeslných trzích v Karlovarském a Plzeňském kraji, ale také v internetovém obchůdku na stránkách www.cesky-zapad.cz, kde se mohou zájemci dozvědět i další informace o činnosti sdružení.

„Na Martinské trhy v Plzni jsme chtěli přijet s něčím novým, čím bychom mohli rozšířit náš dosavadní sortiment výrobků. Hledali jsme nějaký nový zajímavý materiál, a tak se zrodila myšlenka tašek z barevné jutové tkaniny“ popisuje mluvčí sdružení Eva Haunerová

Myslím, že nové barevné tašky budou zpestřením nejen pro naše zákazníky, ale také pro paní Boženu Kolenovou, která v Dobré Vodě tašky šije. Doposud jsme totiž nabízeli hlavně výrobky z přírodního plátna zdobené pouze barevným potiskem,“ popisuje mluvčí sdružení Eva Haunerová.

Občanské sdružení Český západ působí v romské komunitě v Dobré Vodě u Toužimi od roku 2002. Zde se snaží vytvářet podmínky pro zkvalitnění života všech místních obyvatel a napomáhat tak k růstu občanské společnosti na Toužimsku. Sdružení místním obyvatelům mimo jiné poskytuje sociální služby, pořádá vzdělávací a rekvalifikační programy, nabízí nebo zprostředkovává práci, organizuje volnočasové aktivity pro děti i dospělé, nabízí individuální doučování dětí.

Snahou sdružení je také zapojovat obyvatele Dobré Vody do řešení problémů veřejného zájmu, a to zejména na komunální úrovni. V letošním roce zaměstnává sdružení celkem jedenáct Romů z Dobré Vody, osm z těchto pracovních míst vytvořilo ve spolupráci s Úřadem práce Karlovy Vary.





-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz