Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

ŘSD nerespektuje rozhodnutí vlády a zbytečně utrácí za přípravu dálnice D3

1. 11. 2007 - PRAHA [Ekologický právní servis]

Ačkoliv Vláda ČR rozhodla o tom, že trasa dálnice D3 bude ve Středočeském kraji hledána expertní skupinou, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) stále prosazuje kontroverzní variantu přes Posázaví. ŘSD se tak dostalo do rozporu s rozhodnutím vlády a zbytečně rozhazuje peníze za posudky a další přípravu stavby dálnice.

"Ředitelství silnic a dálnic by mělo okamžitě zastavit projektovou přípravu Posázavské trasy a vyčkat na rozhodnutí expertní komise. Jejím cílem je objektivní zhodnocení všech reálných variant a nalezení té, která bude co nejméně škodit lidem a přírodě a bude ekonomicky efektivní." říká právník Michal Bernard z Ekologického právního servisu, který zastupuje posázavské obce protestující proti stavbě D3.

V každém případě už neobstojí argument, že trasa přes Posázaví je pevně zakotvena v územním plánu. Kromě toho, že vláda požaduje přehodnocení trasy, poslali posázavské obce na Ministerstvo vnitra a k Veřejnému ochránci práv dlouhý seznam nezákonností, kterých se Středočeský kraj při přijímání územního plánu dopustil. "Věříme, že nám příslušné kontrolní orgány dají za pravdu a územní plán bude zrušen", dodává Bernard.

Sdružení obcí Klid rovněž napsalo dopis do Bruselu, ve kterém si stěžuje na tvrdošíjném lpění silničářů na variantě přes Posázaví. "Ta by přitom stála dvojnásobek toho, co trasa navržená našimi odborníky, a je likvidační pro posázavskou přírodu i obce. Jde přece o to neplýtvat ničím co lze zhodnotit efektivněji. Financemi, lidskými zdroji a životním prostředím." dodává Jiří Macák ze Sdružení obcí Klid, které dlouhodobě proti posázavské variantě bojuje.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz