Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nízkoprahový klub EZOP nabízí mladým lidem smysluplné využití volného času

24. 9. 2007 - NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ [Econnect]

Jedním z nízkoprahových zařízení pro mladé lidi na Vysočině je středisko EZOP. Působí v Novém Městě na Moravě od roku 1999. Zřizovatelem zařízení je občanské sdružení Nové Město na Moravě. EZOP nabízí mladým lidem celou řadu zajímavých volnočasových aktivit.

Klub EZOP to je E – empatie, Z – zábava, O – otevřenost, P – podpora

Klub EZOP vznikl v Novém Městě na Moravě před osmi lety. A to zpočátku pod názvem Centrum rodinné a poradenské pomoci. Součástí této služby byla a stále je i nyní terénní sociální práce s rodinami, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci. Od roku 2000 má sdružení pověření k sociálně-právní ochraně dětí podle příslušných zákonů. Postupně díky získání vhodnějšího zázemí se mohla navyšovat kapacita uživatelů služeb sdružení.

Od roku 2001 nese klub název Poradna pro rodiče a děti EZOP (E – empatie, Z – zábava, O – otevřenost, P – podpora). V názvu se tak odráží vše, co klub může prakticky svým klientům nabídnout. Hlavními oblastmi činnosti tedy jsou práce se sociálně znevýhodněnými rodinami, prevence sociálně patologických jevů a pomoc rodinám s postiženým dítětem.

„V současné době máme celkem šest stálých zaměstnanců a kromě toho ještě dalších asi dvacet dobrovolníků. Jejich práce je pro nás velmi důležitá. Cílovou skupinou našich klientů jsou především děti a mládež ve věku 6 – 20 let. Děti jsou rozděleny do dvou skupin podle svého věku. Každá z nich má svůj vlastní týdenní program,“ uvádí Hana Kincová, vedoucí klubu EZOP.

Hlavní náplní práce EZOPU je především co nejpestřejší nabídka různorodých volnočasových aktivit. Mezi ně patří výtvarná a pohybová dílna, víkendové akce, letní tábory, ale také primární prevence a streetwork.

EZOP se zapojil do celorepublikové akce Týden nízkoprahových klubů

Středisko EZOP se také zapojilo do významné celorepublikové akce, která probíhá v posledním zářijovém týdnu pod názvem Týden nízkoprahových klubů. Akce probíhá pod záštitou České asociace streetwork. V loňském roce se EZOP zapojil do podobné také celorepublikové akce nazvané Týden pro nízkoprahy. I letošní akce je velmi dobrou příležitostí pro prezentaci činnosti klubu a zpestření začátku nového školního roku pro děti. Během této celorepublikové akce se v klubu koná řada zajímavých aktivit. Například fotoprojekce – souhrn dění v klubu za loňský školní rok. Zájemci si vyzkoušejí i tvorbu graffiti. připravena je i taneční soutěž nebo fotbalový turnaj.

„Hlavním cílem Týdne nízkoprahových klubů je pro nás především propagace našeho klubu, kontaktování nových potenciálních klientů a v neposlední řadě oslovení veřejnosti. Takové akce jsou pro nás velmi důležité. Je to ideální příležitost, jak prezentovat naše aktivity a oslovit širokou veřejnost,“ dodává vedoucí EZOPU Hana Kincová.


Miroslav Pořízek

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz