Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Okolo Macochy se budou prohánět koňská spřežení

24. 8. 2007 - BLANSKO [ČSOP Ponikva]

Návštěvníci Moravského krasu se mohou tuto neděli 26. srpna těšit na projížďku koňským spřežením, které je zaveze z Macochy k jeskyni Balcarka a zpět. Nedělní koněbus je pro všechny zdarma, projížďka bude zájemce stát pouze dochvilnost. Ti, kteří nestihnou nedělní vyjížďku, mohou přijít v pátek 31.srpna, kdy se celá akce bude opakovat.

Vozka zavelí odjezd v 10, ve 12 a ve 14 hodin u Informačního střediska – prodejny vstupenek na Macoše. Koně poklušou do Ostrova u Macochy a odtud dolní cestou pod serpentiny vedoucí k Macoše. Zde se cestujících ujme průvodce a odvede je přes Macošskou stráň spásanou ovcemi zpět k propasti. Výšlapu do stráně se není třeba bát. V plánu jsou četné pauzy během kterých průvodce popovídá o přírodovědných a historických zajímavostech místa.

Tuto akci pořádá ČSOP Ponikva a skrze projekt exkurzí pro veřejnost v Moravském krasu ji platí Evropský sociální fond. Koněbusy nejsou jedinou akcí, na kterou se mohou návštěvnící Moravského krasu těšit. Po celý srpen jsou připraveny exkurze do přírodovědně hodnotných lokalit Moravského krasu rovněž s průvodcem. Tyto akce probíhají od středy do neděle. Sraz je vždy v 10 a ve 13 hodin u Informačního střediska na Macoše. Exkurze budou pokračovat i v září. Každou zářijovou sobotu bude pěší exkurze vždy od 10 a od 13 hodin a každou neděli výlet na kole.

Uvedené srpnové a zářijové akce jsou zaměřeny nejen na obyvatele Blanenska, ale i na turisty, kteří tráví v Moravském krasu svoje dovolené. Pro obyvatele regionu jsou směřovány také exkurze probíhající od května do září každou sobotu nejen v turistickém srdci krasu (program na www.ponikva.org).

Komunikace s veřejností a přibližování nejen přírodovědného, ale i kulturního a historického významu krajiny Moravského krasu, je jedním z hlavních cílů neziskové organizace ČSOP Ponikva. Koordinátor exkurzí botanik Mgr. Libor Kotouč podotýká: „Mrzí mne, že lidé, kteří do krasu přijíždějí, si odnáší pouze pár zážitků z návštěvy jeskyní, protože Moravský kras nabízí mnohem více věcí k obdivu. Návštěvníci často využívají vláčku a lanovky, ale zapomínají se projít po krajině. Za Ponikvu chci turistům nabídnout možnost jít se mnou do terénu, vysvětlit a ukazovat unikátnost krasu, jeho historii a přírodovědnou hodnotu. Naše nabídka může být chápána jako doplnění nebo alternativa k současným „atrakcím“ Moravského krasu.“


Monika Vokálová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz