Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hudební festival Cigistock slaví 5. jubileum

27. 6. 2007 - PLZEŇ [Econnect]

-Cigistock 2006-
-Cigistock 2006-
Již 5. ročník hudebního festivalu Cigistock se uskuteční 28. června 2007 na dvoře Církevního gymnázia v Plzni. Během celého dne vystoupí dvanáct studentských kapel.

Hlavní poslání festivalu vidí jeho pořadatelé v podpoře studentských hudebních skupin. "Na západočeské hudební scéně je řada zajímavých a svěžích projektů, kterým bohužel chybí větší zájem veřejnosti. Snažíme se proto představit kapely širšímu publiku," charakterizuje cíl festivalu ředitel pořádajícího sdružení Jan Zápotocký. "Stejně tak bychom rádi festivalem motivovali studenty k seberealizaci v nějaké činnosti, a to například právě v hudbě," dodává. Hudební festival CIGISTOCK pořádá stejnojmenné občanské sdružení, Církevní gymnázium v Plzni pro něj propůjčuje prostory.

Ve čtvrtek 28. 6. se na jeho dvoře koná již 5. ročník tohoto studentského hudebního festivalu, na jehož pódiu se vystřídalo necelá stovka interpretů, mezi nimiž byly například kapely Mandrage, Ill fish nebo Žerzej.

Na letošním ročníku by měli dle pořadatelů zářit například plzeňští Scissorhands, kteří mají za sebou vystoupení na turné České hrady.cz nebo mariánskolázeňská formace Řetězová reakce. Ta si už vyzkoušela mimo jiné festival Rock for People a na Cigistock přijede představit své nové album Eternal sunshine of the spotless mind. After party festivalu se bude konat v klubu Livingstone Liliové ulici.

K 5. jubileu spustili pořadatelé nový web

Již v dubnu byla spuštěna nová verze festivalového webu. Spolu s novou prezentací představili pořadatelé i nové logo. "Chtěli jsme vytvořit netradiční, moderní a výrazný web. Udělat to trochu jinak, než je obvyklé. Nové logo má vyjadřovat spojení festivalu s místem jeho vzniku a konání a zároveň by mělo fungovat jako samostatná značka, kterou si lidé dobře zapamatují," komentuje finální podobu grafik festivalu Jaroslav Mašek.

Pro návštěvníky webu je připravena řada informací o jednotlivých účinkujících – historie, úspěchy, rozhovory s některými kapelami a další. "Ve festivalovém obchodu máme tapety na plochu nebo ikonky festivalu a přichystali jsme i několik překvapení," vysvětluje Mašek. Fanoušci si mohli zaregistrovat svůj e-mail k odběru festivalových novinek nebo zhlédnout fotografie ze všech předchozích ročníků. S novým webem byla v měsíci červnu spojena i soutěž o věcné ceny. Pro média byla vyčleněna speciální sekce, ve které naleznou aktuální tiskové zprávy, logo festivalu a fotokit z předchozích ročníků.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz