Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zasukované tkaničky pomohly získat šestimístnou částku

1. 6. 2007 - BRNO [Econnect / Liga za práva vozíčkářů]

Neobvyklý předmět si mohli zakoupit v jihomoravské metropoli v půli května lidé, kteří potkali dobrovolníky nabízející v ulicích žlutočervené tkaničky do bot. Ve dnech 16. až 19. května proběhly v Brně jarní Dny zasukovaných tkaniček, které byly součástí veřejné sbírky ve prospěch služeb zdravotně postiženým "Zasukované tkaničky". Dny organizovalo občanské sdružení Liga za práva vozíčkářů.

Akci zahájil benefiční koncert skupiny Bratrů Ebenů, které ve středu 16. 5. tleskal zaplněný sál KC Semilasso v Brně. Další aktivitou pro veřejnost byla prezentace sbírky a činnosti Ligy za práva vozíčkářů v pátek 18. 5. v odpoledních hodinách v centru Brna na Joštově ulici. Kolemjdoucí zaujal i kulturní program: představila se skupina blue brass - absolventi konzervatoří a JAMU, malé stepařky z taneční školy manželů Bartůňkových a intergrovaná skupina Cyranovy boty.

Po celou dobu konání Dnů zasukovaných tkaniček chodili v ulicích města Brna dobrovolníci, kteří vybírali příspěvky do kasiček. Celkem byla získána částka 143.897,-- Kč. "Děkujeme všem, kdo přispěli," vzkazuje Liga za práva vozíčkářů.

Zasukované tkaničky, které se staly názvem i symbolem sbírky, mají být nejen žertovným předmětem, ale mohou se stát impulsem k zamyšlení nad zasukovaným osudem blízkého či úplně neznámého člověka. "Nebo nad skutečností, jak obtížné, ba přímo neřešitelné může být zasukování tkaničky pro člověka, jehož možnosti jsou dramaticky omezeny nemocí, úrazem nebo vrozenou vadou," vysvětlují organizátoři sbírky.

Hlavním účelem sbírky je získávání finančních prostředků pro dofinancování služeb pro zdravotně postižené, ale také aktivizace samotných zdravotně postižených k činnosti ve svůj vlastní prospěch. A také obrácení zájmu většinové veřejnosti k problematice života se zdravotním postižením.

Výtěžek sbírky Zasukované tkaničky je určen všem poskytovatelům služeb zdravotně postiženým, kteří se mohou zapojit do grantového řízení. Informace o využití získaných financí a další podrobnosti zveřejňují organizátoři sbírky na internetové adrese www.tkanicka.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz