Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Fotosoutěž: Zachyťte okamžiky lidí nesoucích handicap zdravotního postižení

24. 5. 2007 - BRNO [Econnect / Liga za práva vozíčkářů]

-Foto Liga za práva vozíčkářů-
-Foto Liga za práva vozíčkářů-
"Život nejen na kolech": takový je název fotografické soutěže, jejíž 11. ročník vyhlašují občanské sdružení Liga za práva vozíčkářů a Syndikát novinářů ČR. Cílem soutěže je zachytit prchavé okamžiky života lidí se zdravotním postižením, jejich úspěchy i radosti, ale také problémy a starosti, které je nutné překonávat s obrovskou vůlí a sebezapřením.

Přehlídka soutěžních fotografií bude vystavena v areálu brněnského výstaviště v průběhu mezinárodního veletrhu zdravotnické techniky, rehabilitace a zdraví HOSPIMedica a jeho doprovodných programů Pro Váš úsměv ve dnech 16. – 19. října 2007.

Soutěž je otevřena jak pro profesionální fotografy, tak pro fotografy – amatéry. V obou skupinách určí vítěze odborná porota. V rámci skupiny amatérských fotografů bude zvlášť vyhodnocena nejlepší práce fotografa se zdravotním postižením. Uzávěrka soutěže je dne 1. října 2007, vyhlášení výsledků a předání cen pak 19. října.

A jaká jsou pravidla? Soutěžní fotografie musí odpovídat vyhlášenému tématu, tedy zobrazovat život zdravotně postižených osob. Každý účastník přitom může poslat nejvíce tři fotografie, anebo soubor fotografií s maximálním počtem šesti fotografií. Minimální rozměr menší strany fotografie je stanoven na 20 cm (bez pasparty či rámečku), maximální rozměr větší strany je stanoven na 40 cm. Na zadní straně každé fotografie je třeba vyznačit jméno, adresu, e-mailovou adresu, telefonní číslo, název vystihující obsah snímku a skupinu (A1 pro profesionály, OPEN pro amatéry).

Fotografie zaslané do soutěže budou autorům na vyžádání vráceny. "Doporučujeme zasílat fotografie v obalu zajišťujícím dostatečnou ochranu před poškozením, výrazně poškozené fotografie nebude možné zařadit do soutěže," uvádějí pořadatelé. Máte-li fotograf průkaz ZTP, ZTP/P, je třeba k zaslaným fotografiím připojit jeho kopii.

Vybrané fotografie budou zařazeny do stejnojmenné putovní výstavy, která se postupně objevuje ve výstavních prostorách po celé České republice. Vyhodnocené fotografie budou publikovány v časopise Vozíčkář, FotoVideo, Fotografie magazín, na webu www.ligavozic.cz a na akcích pořádaných na podporu projektů organizace nebo její propagaci.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz