Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Romské děti uklízely sídliště

24. 4. 2007 - ČESKÁ TŘEBOVÁ [Econnect / Naděje]

-Foto Naděje Česká Třebová: akce "Ukliď svoje sídliště" v roku 2006-
-Foto Naděje Česká Třebová: akce "Ukliď svoje sídliště" v roku 2006-
Na šedesát dobrovolníků, zejména romských dětí, se letos zúčastnilo již tradiční jarní události – úklid sídliště v České Třebové. Pracovníci místní pobočky sdružení Naděje společně s dobrovolníky ze sídliště Borek připravili na 21. dubna sobotní úklid na sídlišti. Akce se zde pořádá již čtvrtým rokem pod názvem „Ukliď svoje sídliště“.

Do akce se zapojily zejména romské děti, které na sídlišti bydlí a navštěvují volnočasové kluby Naděje. "Za dvě hodiny jsme prošli sídliště od shora dolů a naplnili dva kontejnery odpadem. Ty zajistila a odvezla společnost Eko-bi. Děti za dobře vykonanou práci dostaly sladkou odměnu," uvedl Martin Mička z Naděje.

Naděje působí v České Třebové již více než deset let, pracuje zejména s dětmi a jejich rodiči. Cílem je motivovat děti ze sociálně slabých rodin, aby získaly vztah ke svému okolí, aby vyplnily svůj volný čas zajímavými činnostmi a zejména aby chtěly získat kvalifikaci pro budoucí uplatnění. Úklid prostředí kolem bytových domů ovlivňuje v malých občanech vztah k životnímu prostředí.

Cílem občanského sdružení Naděje je vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací i výchovnou, včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.

Integrační program Naděje, v rámci kterého sobotní úklid sídliště proběhl, má za cíl pomoci integrovat se, případně se navrátit do společnosti člověku, který stojí z jakýchkoli důvodů na jejím okraji, a má o službu zájem. Současně je jeho cílem podpora osob, rodin a domácností, které jsou sociálním vyloučením bezprostředně ohroženy. Zvláštní pozornost se přitom věnuje dětem a mladým lidem a jejich rodinám.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz