Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Třebíči proběhne 2. ročník Festivalu Roztančená Třebíč

11. 4. 2007 - TŘEBÍČ [Econnect]

Třebíčské sdružení Pernula rozvíjí již několik let všestrannou činnost zaměřenou nejen na aktivity mladých lidí, ale i seniorů. Sdružení připravuje programy v oblasti umělecké tvořivé výchovy jako jsou např. umělecké ateliéry, zážitkové dílny, letní dílny nebo také festivaly. Nejbližší významnou akcí sdružení bude Festival Roztančená Třebíč, který se letos koná v termínu 13. – 15. dubna.

Roztančená Třebíč – Tančení k Mezinárodnímu dni tance

Festival Roztančená Třebíč se uskutečnil poprvé v loňském roce. Festival nese ve svém názvu všeříkající podtitul – Tančení k Mezinárodnímu dni tance. Letošní ročník má opět bohatý program a bude trvat celkem tři dny. Je určen převážně mládeži od 14 let, ale nejde o nějakou striktní podmínku pořadatelů. Je tedy otevřen všem, kdo mají rádi pohyb – tanec a chtějí své umění v této oblasti i veřejně prezentovat.

Roztančená Třebíč je festival, kde dochází ke konfrontaci výtvarna, tance a hudby. Představuje tanec jako způsob komunikace. Festival má také propagovat autorskou tvorbu a netypické přístupy. Má zde široké pole působnosti především fantazie účinkujících. Aktivním mladým lidem má umožnit realizaci vlastních nápadů a aktivit. Festival skýtá výbornou možnost k prezentaci vlastní práce vůči široké veřejnosti.

Festival představuje tanec jako způsob komunikace

Festival se opírá o tvůrčí aktivitu především mladých lidí. Kde vlastně stojí jeho počátek a zrod? „Myšlenka uspořádat festival vznikla v tanečním ateliéru Pernuly. Festival aktivně připravuje skupina asi deseti studentů. Využívají přitom samozřejmě pomoc dalších členů sdružení, dobrovolníků i vedoucích a také členů tanečních skupin z regionu,“ uvádí vedoucí sdružení Dana Kratochvílová.

Festival sice zatím nemá příliš dlouhou tradici, ale do budoucna se počítá s jeho každoročním konáním. Nápady organizátorům určitě nescházejí a také účinkující jeví velký zájem o možnost vystoupení a vlastní prezentace před veřejností.

„Snažíme se rozvíjet úspěšné aktivity z předešlého ročníku, novinkou bude páteční tančení na vlakovém nádraží v Třebíči a pozvání na akce festivalu pro místní občany. Nové nápady, čím obohatit příští ročník, budou vznikat již během letošní přehlídky,“ dodává Dana Kratochvílová z pořádajícího sdružení Pernula.

Letos se na festivalu představí soubory např. z Brna, Jihlavy, Chotěboře nebo Žďáru nad Sázavou, celkově je přihlášeno více než sto aktivních účastníků. Podrobné informace o festivalu na www.pernula.ic.cz.


Miroslav Pořízek

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz