Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Slunce posvítí nejen na cestu do Evropy

5. 2. 2007 - JIHLAVA [Econnect]

Jak se stát dobrovolníkem v Evropě? Co dělat když můj kamarád bere drogy? Jak si najít práci? A nebyla by někde poblíž nějaká organizace, která by se zabývala životním prostředím? Tak na tyhle a tisíce dalších otázek bude možné získávat celý týden od 5.2. odpovědi v Městské knihovně Jihlava (MKJ), kam se na tu dobu s informačním centrem pro mládež a doprovodným programem v rámci projektu "Kudy tudy do ciziny" přesune Sdružení na podporu mezinárodního přátelství "Slunce".

Hlavním cílem projektu "Kudy tudy do ciziny" je představit činnost tohoto sdružení, která sahá od poradenství v oblastech jakými jsou vzdělávání, práce, ekologie nebo cestování přes pořádání mezinárodních akcí mládeže až po pravidelný Francouzský klub, kde se mohou zájemci účastnit, cestovatelských vyprávění, hudebních či filmových setkání, nebo využívat autentickou francouzskou literaturu.

V rámci týdne v Městské knihovně Jihlava je připraven bohatý doprovodný program. "V pondělí 5.2. zahájíme v 17 hodin vernisáží výstavu fotografií a ohlasů z projektů, které sdružení v roce 2006 uspořádalo, přičemž se návštěvníci přesvědčí, co zajímavého je na našich akcích čeká a hlavně nemine," zve na zahájení Alena Mikulíková ze sdružení Slunce.

Komu by byly fotografie malé nebo příliš statické, může shlédnout promítání fotografií a prezentací na plátno a chybět nebude ani film, který vznikl na jednom z projektů v roce 2006. V průběhu týdne bude centrum realizovat svou běžnou činnost, tedy radit v již zmíněných odvětvích a rovněž i vystavovat ISIC a ITIC karty a další dokumenty.

"Celý týden završí ve čtvrtek od 16:30 projekce prezentace Sdružení na podporu mezinárodního přátelství ,,Slunce", kde naši členové budou přednášet o všech možnostech vycestování do zahraničí v rámci našeho sdružení a bude zde vyhlášen vítěz doprovodného kvízu," doplňuje ještě Alena Mikulíková. Výstava fotografií potrvá v prostorách MKJ až do konce února.

Sdružení Slunce vzniklo v roce 1998 a od té doby se zaměřuje především na realizaci mezinárodních programů, jakými jsou např. Evropská dobrovolná služba nebo Mezinárodní výměny mládeže. V roce 2006 to kromě projektů v ČR byla i mezinárodní setkání s doprovodným programem (hry, workshopy, památky) v italském Pentendattilu, nebo ve Wirralu ve Velké Británii a na činnost Francouzského klubu navázal již druhý ročník akce "Dny francouzské kultury".

Činnost sdružení se neustále rozšiřuje. "Nyní připravujme dvě novinky. První je databáze doučování - kdo chce a kdo se chce nechat doučovat a také hodláme zavést profesní diagnostiku Comdi (počítačová aplikace, která na základě zadaných vlastností a schopností nasměruje uchazeče k nejvhodnější profesi – pozn. autora) pro žáky 9. tříd základních škol," nastiňuje ještě další růst sdružení do budoucna Alena Mikulíková.


Michal Řepík

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Michal Řepík

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz