Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Vyhlášena soutěž zklidňování dopravy Cesty městy

7. 3. 2007 - BRNO [Nadace Partnerství]

-foto-
-foto-
Nadace Partnerství vyhlašuje pod záštitou Besipu šestý ročník soutěže zklidňování dopravy ve městech a obcích, letos poprvé pod názvem Cesty městy. Soutěž propaguje kvalitní dopravní řešení realizovaná v České republice, která se mohou stát inspirací pro další obdobné projekty. Své návrhy mohou města a obce zasílat nejpozději do konce května. Generálním partnerem soutěže Cesty městy je společnost Škoda auto.

„Zklidňování dopravy jsou opatření, kterými se již od sedmdesátých let minulého století snaží vyspělé země zvýšit bezpečnost a celkovou kvalitu života ve městech a obcích. Soutěž Cesty městy pak poukazuje na takové příklady komunikací, které respektují nejen jízdu motorových vozidel, ale i pohyb a setkávání chodců, prostor pro cyklisty, parkování nebo zásobování,“ popsal rámec soutěže Petr Šmíd z Nadace Partnerství. V praxi to obvykle znamená zúžení jízdních pruhů pro automobily a naopak rozšíření chodníků, posílení zeleně nebo vymezení zvláštních pruhů pro cyklisty.

Soutěž Cesty městy nalezla v letošním roce svého generálního partnera, kterým se stala společnost Škoda Auto. „Přivítali jsme možnost podporovat projekty a opatření, která minimalizují střety mezi všemi účastníky dopravního provozu a zvyšují bezpečnost dopravy v obcích a městech“, prohlásil Martin Jahn, člen představenstva Škoda Auto.

Do soutěže mohou města a obce přihlašovat dopravní řešení, která byla realizována v posledních pěti letech, tzn. kolaudována v roce 2003 a později. Důležitou podmínkou je přitom prokazatelné zvýšení bezpečnosti všech účastníků provozu, zejména pak chodců a cyklistů, a příznivý vliv na životní prostředí v okolí. Své návrhy mohou statutární orgány měst či obcí zasílat nejpozději do konce května, nejlépe skrze elektronický formulář dostupný na internetových stránkách Nadace Partnerství (na adrese www.nadacepartnerstvi.cz/cestymesty), kde jsou také umístěny soutěžní návrhy z předchozích ročníků.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:

7. 3. 2007

Související odkazy

Press servis

Snadné zasílání tiskových zpráv NNO do médií.
Využijte internetovou službu Econnectu pro Vás.
http://press-servis.ecn.cz/

Press Service - snadné zasílání tiskových zpráv

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz