Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Třebíči se sejdou vedoucí a instruktoři pracující s mládeží

23. 2. 2007 - PRAHA [Econnect]

Poslední únorový víkend bude v Třebíči patřit vedoucím a instruktorům z organizací, které na Vysočině pracují s mládeží. Během tří dnů – od pátku 23. února do neděle 25. února si zde budou vyměňovat zkušenosti, školit se, získávat nové informace o tom, jak zkvalitnit a obohatit svoji činnost při volnočasových aktivitách s dětmi. Třídenní seminář nazvaný RVVZ Vysočina 2007 (regionální velká výměna zkušeností) se uskuteční v prostorách Občanského sdružení Halahoj Třebíč, které sídlí v areálu Katolického gymnázia v Třebíči.

RVVZ Vysočina 2007 bude obsahovat stejně jako při minulých konáních této akce tradiční tři druhy programu. Jsou to jednak sekce, dále semináře a také dílny. Jde tedy o velmi pestrý program, ve kterém si každý z účastníků může vybrat v jaké konkrétní oblasti si chce doplnit své znalosti a dovednosti tak, aby je poté mohl uvést do praxe při práci s dětmi v tom svém oddíle či sdružení.

Pro účastníky je připraveno na čtyřicet programových bloků a přednášek V

programové části sekce půjde o diskuse účastníků nad určitým aktuálním problémem tak, aby z ní na závěr vyšlo nějaké konkrétní zjištění a souhrn poznatků. Půjde především o vzájemnou inspiraci účastníků z různých oddílů a sdružení, kteří se do Třebíče sjedou z celé Vysočiny. V části sekce jsou připravena zajímavá témata jako např. Bojové hry, Moderní deskové hry či Zásady první pomoci při poraněních.

V programové části semináře jde o poněkud jinou formu, než u sekcí. V jednotlivých tématických blocích vystoupí vždy nějaký odborník na danou problematiku a ostatní o ní poučí formou přednášky. I zde však dostane prostor pro diskusi a otázky nad danými tématy, o kterých se bude hovořit. Např. půjde o Lanové aktivity, Komunikaci v oddíle nebo Přípravu dlouhodobých her.

V dílnách budou na programu praktické ukázky nejrůznějších činností spojených s přímou aktivitou účastníků (zájemci se tak mohou seznámit např. s technikou drátkování, lezením po horolezecké stěně, vyzkoušet si pokusy v chemické laboratoři nebo se seznámit se základy znakové řeči). Ve všech blocích celkem je připraveno na 40 různých programů a přednášek.

Kromě těchto uvedených tří velkých programových celků je připravena také celá řada doprovodných programů v čajovně, herně či tělocvičně. Vše se nachází v areálu Katolického gymnázia, účastníci se tak nemusí přesunovat po městě.

Jde o největší setkání svého druhu na Vysočině

RVVZ Vysočina 2007 je největším setkáním svého druhu na Vysočině vůbec. Zúčastní se jej také vedoucí z jiných krajů, aby zde načerpali nové poznatky a inspiraci pro svoji práci s dětmi a mládeží. Očekává se účast minimálně dvou set vedoucích a instruktorů ze všech oblastí dětských a mládežnických aktivit. Přijedou lidé z různých organizací. Např. Junáci, Pionýři, vychovatelé z domů dětí a mládeže a mnozí jiní z celé řady dalších organizací. Pro všechny je připraveno na čtyřicet nejrůznějších programů. Celý víkend již od pátečního večera 23. února do nedělního dopoledne 25. února bude naplněn především snahou o nabytí nových zkušeností, kontaktů a načerpání nových poznatků a motivace pro práci s dětmi.

Hlavním pořadatelem letošního setkání je Sdružení Halahoj Třebíč, které se též věnuje volnočasovým aktivitám s mládeží. Na financování akce se podílí Kraj Vysočina. Další informace o akci včetně podrobného programu na www.rvvz-vysocina.cz.


Miroslav Pořízek

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz