Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Češi politickým vězňům poslali už přes 2500 vánočních přání

21. 12. 2006 - PRAHA [Člověk v tísni / Econnect]

Kampaň "Šťastný nový rok na svobodě", která podporuje politické vězně na Kubě, v Barmě a Bělorusku, se setkala s velkým zájmem veřejnosti. Do dnešního dne Češi na výzvu společnosti Člověk v tísni poslali 2500 vánočních či novoročních přání patnácti nespravedlivě stíhaným lidem. Jejich adresy jsou uvedeny na www.PFdovezeni.cz.

"K dnešnímu dni bylo největší množství pohlednic zasláno mladé barmské studentce Zin Mar Aung, která byla zatčena v roce 1998 za účast na demonstraci proti režimu a odsouzena na sedm let," říká Marie Peřinová, koordinátorka barmských projektů společnosti Člověk v tísni. Zin Mar Aung nebyla dodnes z vězení propuštěna.

"K vězni, který obdrží stovky dopisů ze zahraničí, se dozorci chovají o poznání ohleduplněji," dodává Marie Peřinová. Navíc osobní přání politické vězně potěší – budou mít jistotu, že jejich osud není lidem lhostejný.

"Z politických vězňů zatčených v Bělorusku zaujal Čechy nejvíce příběh šedesátileté Kaciaryny Sadouskaje. Ta byla odsouzena ke dvěma letům odnětí svobody pouze za to, že v jejím bytě našli koncept dopisu, ve kterém nazývá Lukašenka monstrem," uvedl Ondřej Soukup, koordinátor běloruských projektů společnosti Člověk v tísni.

Kampaň s názvem "Šťastný nový rok na svobodě" potrvá až do poloviny ledna, takže ještě není pozdě zapojit se a podpořit politické vězně svým přáním.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz