Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Rotariáni z Čech a USA dali půl milionu korun postiženým dětem

13. 12. 2006 - PLZEŇ [Radio Praha / Rotary International]

Šeky v hodnotě přes 580.000 korun předali ve středu v Plzni čtyřem sociálním zařízením pečujícím o postižené děti zástupci Rotary klubu. Humanitární projekt iniciovali rotariáni z plzeňského klubu a jejich kolegové z amerického Birminghamu ve státě Alabama. Peníze použijí ústavy a organizace na nákup vybavení a zdravotních, výchovných a výukových pomůcek pro děti.

Předávání šeků se zúčastnil americký velvyslanec Richard Graber, který se sám k členství v Rotary klubu hlásí a jehož předchůdce, bývalý velvyslanec William Cabaniss, je také členem Rotary klubu v Birminghamu.

Plzeňský a americký klub spolu pracují od loňska, kde se Plzeň stala partnerským městem Birminghamu, rodného Cabanissova města. Za rok sebral birminghamský klub, který je s 550 členy třetí největší na světě, 10.000 amerických dolarů (210.000 korun). Další peníze přidali plzeňští rotariáni, jejich česká a slovenská oblast a Rotary nadace, popsal Dobroslav Zeman z plzeňského klubu.

Peníze dostala v Plzni Speciální škola pro sluchově postižené, Ústav sociální péče pro mentálně postižené děti a mládež Nováček a občanské sdružení Ty a já. Z mimoplzeňských organizací jdou peníze do Dětského domova v Trnové u Plzně.

Rotary je celosvětovou organizací vedoucích osobností z podnikatelských a odborných kruhů, kteří poskytují humanitární služby a pomoci svým spoluobčanům, prosazují ve všech oblastech vysoké etické zásady a napomáhají vytváření vzájemné důvěry a míru na celém světě. Do organizace je zapojeno na 1,2 milionu mužů a žen, organizovaných v téměř 30 000 klubech, působících prakticky ve všech zemích světa.

Rotary kluby se jako první na světě zaměřily na služby a pomoci. První Rotary klub byl založen v Chicagu ve státě Illinois, USA, dne 23. února 1905. Založil ho Paul P. Harris.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz