Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Anketa Strom roku 2006 je ve finále

4. 10. 2006 - BRNO [Nadace Partnerství]

Od začátku srpna měli lidé možnost hlasovat v anketě Strom roku, nyní čeká finalisty napínavý závěrečný souboj s tajným hlasováním. Dvanáct stromů z jedenácti krajů České republiky (jasan, hruška, tři duby a sedm lip) má poslední šanci nasbírat další hlasy, které jim mohou dopomoci k titulu Strom roku 2006. Hlas může každý posílat do 11. října.

Program Strom života již druhým rokem podporuje společnost Skanska, která na něj v letošním roce věnuje 6,1 milionu korun. Záštitu nad anketou převzal ministr životního prostředí, jehož resort je současně i spoluvyhlašovatelem.

V pondělí 2.10. bylo na webových stránkách Nadace Partnerství naposledy možné sledovat vývoj hlasování v celostátní anketě Strom roku. Od tohoto dne až do středy 11. října, kdy hlasování v anketě končí, je jeho průběh tajný. Počet došlých hlasů, uveřejněných na adrese www.stromzivota.cz, však zdaleka neodpovídá očekávaným výsledkům. „Hlasovací archy se k nám obvykle dostanou až na poslední chvíli, lidé volí taktiku utajení do posledního okamžiku. Definitivní pořadí stromů bude jistě pro mnohé velkým překvapením“, sdělila Klára Slámová z programu Strom života Nadace Partnerství.

Kancelář programu Strom života rozeslala zatím více než 1800 hlasovacích archů, na každém z nich přitom může hlasovat 20 lidí. „Lze předpokládat, že se nám stejně jako vloni podaří do hlasování zapojit přes 30 tisíc lidí, a že loňský rekordní počet 6731 hlasů pro vítězný strom bude překonán“, říká Slámová a upozorňuje: „Všechny hlasy musí být odeslány nejpozději do půlnoci 11. října. U SMS rozhoduje čas, u hlasovacích archů a kupónů posílaných poštou, razítko pošty.“

Slavnostní vyhlášení vítěze se uskuteční 19. října v brněnské Wannieck Gallery na Koncertě pro stromy, kde vystoupí Dan Bárta a část skupiny Illustratosphere. „Budeme hrát v ojedinělém složení s Filipem Jelínkem a Jardou Frídlem, právě začínáme zkoušet repertoár. Wannieck Gallery je velice zajímavý prostor, takže se moc těším,“ vzkazuje Dan Bárta, který se přiznal, že jeho nejoblíbenějším stromem je jeřáb.

Jak hlasovat

Hlasovat pro finálový strom je možné třemi způsoby. Podpořit jej můžete zasláním dárcovské SMS na telefonní číslo 87777 ve tvaru DMS STROM1-12 (dle čísla finalisty). Hlasovat je možné i hromadnými archy, které lze objednat v kanceláři Nadace Partnerství. Třetí možností je hlasování prostřednictvím kupónů, které budou vycházet ve vybraných časopisech, místních zpravodajích a novinách.

Hlasování je zpoplatněné a jeho výtěžek putuje do veřejné sbírky na výsadbu stromů a péči o ně. Každý, kdo se rozhodne zaslat svůj hlas, proto současně přispěje na zkrášlení české krajiny. Cena jedné DMS je 30 Kč, přičemž 27 Kč putuje do veřejné sbírky Strom života. Službu DMS zajišťuje Fórum dárců.

Stav hlasování, informace o anketě a o veřejné sbírce budou uvedeny na internetových stránkách programu Strom života.

Finalisté:

Lípa Johany z Rožmitálu (Středočeský kraj) DMS STROM1
Slanická lípa (Jihočeský kraj) DMS STROM2
Lípa na platořské návsi (Plzeňský kraj) DMS STROM3
Jasan pana Šolce (Karlovarský kraj) DMS STROM4
Varnsdorfská hruška (Ústecký kraj) DMS STROM5
Vojtěchův dub (Královehradecký kraj) DMS STROM6
Vendolská lípa (Pardubický kraj) DMS STROM7
Lípa u hradu Sádek (Kraj Vysočina) DMS STROM8
Bzenecká lípa (Jihomoravský kraj) DMS STROM9
Švábenický dub (Jihomoravský kraj) DMS STROM10
Lípa z Moravského Berouna (Olomoucký kraj) DMS STROM11
Dub u Sušanky (Moravskoslezský kraj) DMS STROM12

Více o finalistech najdete na stránkách Nadace Partnerství.


Klára Slámová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz