Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival Next wave nabízí divadelní a jinou alternativu

25. 9. 2006 - PRAHA [Econnect]

Opravdu lákavý program letos nabízí třináctý ročník festivalu Příští vlna/Next wave, který od pondělí 25. září bude po dva týdny okupovat Prahu. Milovníci divadelní, hudební, taneční, literární i jiné alternativy si tu dozajista přijdou na své.

Celou akci zahájí na pražském Střeleckém ostrově představení Divadla Continuo, které bude v místním šapitó hostovat až do 2.října, kdy ho nahradí Nori Sawa s divadelním představením Macbeth spojujícím tradiční japonské loutkoherecké umění s prvky moderní evropské kultury.

Protože už Příští vlna/Next wave nechce být „střípkovitou mozaikou inscenací z oblasti alternativního divadla jako v minulých letech“, rozhodli se organizátoři festivalu večery také tematizovat. Jeden z večerů se tak zaměří na téma žena a intimita, druhý na mystifikaci a hru.

První tematický den proběhne 7. října již od 15 hodin v divadle Disk. Kromě promítání filmu Ženy pro měny a řady tanečních, divadelních a literárních performací bude v rámci "ženského" večera poprvé uvedena inscenace Faidra, kterou na motivy hry P. O. Enquista nastudovala Viktorie Čermáková s Evou Salzmannovou v hlavní roli. "Faidra je hra o stárnutí a o lidech, kteří nejsou na výsluní," charakterizuje kus Čermáková.

Druhý tematický večer se odehraje v alternativních prostorech NoD Roxy a nabídne několik filmových a divadelních performancí.

Největší pozornost však na sebe strhává závěr festivalu 8. - 10. října, který bude patřit proslulému africkému tvůrci Peteru Brookovi. Brookovi herci přivezou inscenaci moderní africké hry Sizwe Banzi je mrtev, pod kterou je podepsána trojice Athol Fugard, John Kanie a Winston Ntshon.

Půjde teprve o třetí příležitost zhlédnout práci světoznámého divadelníka: poprvé tu byl Brook v roce 1964, poté až na začátku 90. let. Na dovozu představení se finančně i produkčně podílí kromě Divadla Archa také festivalu Tvůrčí Afrika. Promítat se bude také dokumentární film natočený Brookovým synem Simonem Brookův svět, Afrika a my.


Iva Nevečeřalová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Iva Nevečeřalová

Autorka je externí redaktorkou Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz