Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Školáci na Pardubicku se budou seznamovat s ekologií

6. 4. 2006 - CHRUDIM [Altus / Econnect]

Ekologickou výchovu na základních školách zahajuje od dubna chrudimské sdružení Altus. Navazuje tak na úspěšný projekt, který realizovalo v minulém roce. Tehdy projektem prošlo více než tisíc žáků v nejrůznějších koutech pardubického kraje – mimo jiné v Chrudimi, Skutči, Ronově, Chroustovicích nebo Prosetíně.

Enviromentální výchova bude probíhat jednohodinovou konzultací, jejichž součástí je aktivní zapojení žáků. "Projekt je určen žákům od prvního až po devátý ročník. Vzhledem k tomu, že u dětí na prvním stupni je těžké udržet jejich pozornost, jsou setkání volena formou hry a rukodělných činností," vysvětluje projektová manažerka Občanského sdružení Altus Eliška Horenská. Děti tak budou třeba modelovat různá zvířata nebo stavět ptačí hnízda. "U vyšších ročníků chceme žáky zapojit do diskuze a k lepšímu pochopení problematiky použít hru na dané téma," dodává.

Cílem celého projektu je vysvětlit žákům základní pojmy, seznámit je s oblastí životního prostředí, aby si uvědomili, že i příroda je součástí našeho života a nelze ji přehlížet, ale naopak je třeba jí pomáhat.

Při konzultacích budou v hodinách využívány různé předměty, jako hnízda, obaly, fotografie, videozáznamy a podobně. "To by mělo zlepšit orientaci v dané problematice a celou konzultaci zatraktivnit, a tím ji přiblížit žákům," předpokládá Vojtěch Ventluka, který je jedním z realizátorů projektu. "Při praktických činnostech budeme pracovat především z přírodními materiály, jako je ovčí vlna nebo lněné vlákno," upřesňuje.

Sdružení Altus očekává, že realizace projektu pomůže ke zlepšení povědomí žáků na základních školách v oblasti životního prostředí a ekologické výchovy. "Školy v Pardubickém kraji, které mají o besedy zájem, nechť se ozvou na telefonní číslo 739 033 780," vyzývá sdružení.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz