Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Fotografická soutěž Dravci a sovy okolo nás má již své vítěze

16. 3. 2006 - PLZEŇ [Děti Země]

Desetičlennou porotou složenou z fotografů a ornitologů byly tento týden vybrány vítězné snímky přihlášené do fotografické soutěže Dravci a sovy okolo nás.

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 63 snímků zachycujících život dravců a sov a akce na jejich ochranu. Podle slov Desetičlennou porotou složenou z fotografů a ornitologů byly tento týden vybrány vítězné snímky přihlášené do fotografické soutěže Dravci a sovy okolo nás.

Podle Davida Poláčka z KODAS DZ bylo cílem vyhlášení soutěže vzbudit zájem o ochranu dravců a sov u široké fotografické veřejnosti a zprostředkovat kontakt mezi organizátory ochranářských akcí a jejich účastníky.

„Úloha laické veřejnosti v ochraně divoké přírody je často podceňována. Na odhalení úmyslného pronásledování ohroženého druhu dravce či sovy nemusí být člověk zkušeným ornitologem s letitou praxí, stačí pouze zájem o problematiku a schopnost dívat se okolo sebe. A právě o posílení této schopnosti nám v tomto projektu šlo,“ uvedl k soutěži David Poláček. „Soutěž bude probíhat i v tomto roce a věříme, že přihlášené snímky budou mít i tentokrát vysokou úroveň. Velké naděje spojujeme především s Akcí Falco zaměřenou na ochranu hnízd sokolů stěhovavých ve volné přírodě,“ uvedl dále Poláček.

Na prvním místě se umístil Karel Poprach, druhé místo obsadil Aleš Lichtenberg s fotografií poštolky obecné. Třetím místem byla oceněna Dana Brabcová za fotografii orla mořského. Všem výhercům tímto blahopřejeme.


David Poláček

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz