Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dočasná noclehárna pomůže bezdomovcům přečkat zimu

13. 1. 2004 - PRAHA [Econnect/Naděje]

Nocleh, základní hygienické zázemí, možnost přípravy teplých nápojů a společenskou místnost s televizí: této nabídky bude moci do konce března využívat až padesát bezdomovců. Novou zimní noclehárnu Milíčov určenou mužům otevře v Praze občanské sdružení Naděje ve středu 14. ledna. Otevřeno bude každý den od 19 do 7 hodin.

"Klienti budou do noclehárny přijímáni prostřednictvím denního centra v Bolzanově 5, kde jim bude zároveň nabídnuta strava, ošacení, hygiena, lékařská péče a poradenská a asistenční pomoc sociálních pracovníků při hledání práce, vyřizování osobních dokladů a podobně. Zimní noclehárna je součástí integračního programu k zamezení sociálního vyloučení," informovalo sdružení.

Integrační program sdružení má za cíl reintegrovat, zařadit, navrátit do společnosti jedince, kteří stojí z jakýchkoli důvodů na jejím kraji; je zaměřen nejen na lidí sociálně vyloučené, ale i na ty, kterým toto vyloučení bezprostředně hrozí. Integrační program byl původně určen pro uprchlíky, v současnosti však v Praze pomáhá v začlenění do společnosti především lidem bez domova a také mladým lidem opouštějícím dětské domovy nebo ohroženým závislostmi.

V blízkosti pražského hlavního nádraží v Bolzanově ulici poskytuje v rámci integračního programu první sociální pomoc denní centrum – je zde podáváno jídlo z potravinové banky (ze sponzorských darů) a vedle možnosti získat ošacení, zdravotní péči a provádět osobní hygienu je nabízen pohovor se sociálními pracovníky. Ti klientům mohou pomoci mimo jiné při vyřizování dokladů či hledání zaměstnání. Na toto denní centrum navazuje azylové ubytování. Součástí programu jsou také dvě střediska určená pro mladé lidi, zaměřená na drogovou prevenci a na začleňování mladých lidí z dětských domovů do společnosti.

Občanské sdružení Naděje ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací, výchovnou a podobně, včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

19. 1. 2004

Související odkazy

Související články

O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz