Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Arnika odsuzuje, že politici zneužili tragickou nehodu

13. 3. 2003 - PRAHA [Econnect / Arnika]

Sdružení Arnika bylo v minulých dnech opakovaně dotazováno, zda se nezměnil jeho postoj k dálnici D3 po sobotní nehodě autobusu na Českokrumlovsku. Tyto otázky byly důsledkem náhlého intenzivního tlaku několika politiků, kteří zneužili smrti devatenácti lidí k prosazování svých zájmů. Tímto zájmem není nic jiného, než prosazení stavby dálnice v jimi preferované trase. Arnika odsuzuje chování těchto politiků, považuje ho za neetické a nehodlá se podílet na zneužívání tragédie.

Telefonické dotazy novinářů na dálnici D3 v souvislosti se sobotní nehodou Arniku překvapila. Ing. Petr Hrdina, který vede kampaň „Veřejnost proti dálnici D3“ uvedl, že nehoda s výstavbou dálnice D3 nijak nesouvisí. „Nehoda a trasa dálnice jsou dvě věci, které spolu nesouvisejí. Tvrzení, že kdyby byla dálnice, nemohlo by k nehodě dojít, je nesmyslné a od politiků populistické. Jihočeští politici dobře ví, že rychlostní silnice R3 nemohla a nemůže být postavena dříve než za několik let. Plány na výstavbu R3 jsou dnes v rovině posuzování několika možných tras a veřejnost, tedy ani Arnika, je nijak neovlivnila,” zdůraznil Petr Hrdina. Současně připomněl, že již před osmi lety byly navrženy úpravy nebezpečných míst na silnici I/3 na Českokrumlovsku, ale nakonec se nerealizovaly.

„Dálnice tragickým nehodám nezabrání. Každý si jistě vzpomene na řetězovou nehodu na dálnici D1, která se stala loni v zimě. Ale nemusíme chodit tak daleko. Jedna vážná nehoda se stala právě na dálnici o uplynulém víkendu. Dvě těžká a pět lehkých zranění si v noci na sobotu vyžádala hromadná dopravní nehoda na 142. kilometru dálnice D1 u Velkého Meziříčí, kde do sebe narazily dva kamiony a osm osobních aut,“ řekl místopředseda Arniky Jindřich Petrlík.


Alena Mejstříková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Alena Mejstříková

Autorka je redaktorka zpravodajství ECN a koordinátorka projektů.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz