Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

CandoCo

30. 1. 2003 - PRAHA [Divadlo Archa]

Ve dnech 9. – 11. února přijede do Prahy britský integrovaný taneční soubor CandoCo. V žižkovském divadle Ponec uvede své tři nové choreografie nazvané Phasing, Sour Milk a Shadow. Členy CandoCo jsou zároveň zdraví a tělesně postižení tanečníci. V nových choreografiích se představí 7 tanečníků, z nichž 3 jsou na vozíčku, 1 tanečnice nemá nohu a 1 tanečník nemá ruku.

Soubor si od svého založení v roce 1991 dokázal vybudovat pověst špičkového souboru, který spojuje současné taneční divadlo světové kvality s integrovaným přístupem k tělesně postiženým umělcům. Pro soubor tvoří přední světoví choreografové a jejich představení sklízela úspěch v mnoha zemích od Austrálie po Kanadu. Kromě tří celovečerních představení členové CandoCo povedou šestidenní workshop pro 25 účastníků z České republiky, který bude zaměřený na tanec a integraci tělesně postižených. Workshop vychází z bohatých zkušeností souboru, který se kromě vlastních představení intenzivně věnuje pedagogické činnosti v oblasti integrovaného tance. Vyvrcholením dílny bude veřejné představení jejích účastníků 17. února v divadle Ponec spojené s diskusí se členy tohoto souboru. Letošní hostování navazuje na úspěšná představení a jednodenní dílnu, které proběhly v roce 2001 v Divadle Archa. Představení a taneční workshop pořádá Divadlo Archa a British Council.

Autory choreografií Phasing, Sour Milk a Shadow jsou přední představitelé současné choreografické generace, která našla své působiště ve Velké Británii – Jamie Watton, Javier De Frutos a Fin Walker. Choreografie ukazují různé tváře současného tance: od jemné a hravé na hudbu amerického skladatele Steva Reicha (Phasing), přes rituální a osobitou na tradiční čínskou hru na bicí nástroje (Sour Milk) až po velmi energickou, dynamickou a rychlou (Shadow).

Jamie Watton je uměleckým ředitelem Physical Recall Dance Company. Venezuelský choreograf a tanečník Javier De Frutos žije v Londýně, kromě souboru CandoCo vytvořil choreografie pro Ricochet Dance Company, Rotterdam Dance Group, Ballet Schindowski nebo Rambert Dance Company. Za svoji práci obdržel několik ocenění: Paul Hamlyn Award (1995), Bagnolet Prix d’ auteur (Francie - 1996) a South Bank Show Award (1997). Fin Walker je nezávislou choreografkou, tanečnicí a uměleckou ředitelkou souboru Walker Dance. V roce 1999 získala významné ocenění - Jerwood Award for Choreography. České publikum ji mělo možnost vidět v sólovém představení v rámci festivalu Tanec Praha 2002.


Doprovodný program:

  • Workshop se členy souboru CandoCo, 12. – 17. února v divadle Ponec
    Kromě tanečních představení se CandoCo věnuje také pedagogické činnosti v oblasti integrovaného tance. Po celý rok pořádá jak ve Velké Británii, tak i v zahraničí, workshopy, mezinárodní letní školy a choreografické rezidence. Workshop v divadle Ponec je určen 20 účastníkům z České republiky - tělesně postiženým a tělesně zdravým. Dílnu povedou členové souboru, přičemž integrace je základním prvkem v pracovní skupině. Workshop nabídne výjimečnou příležitost poznat zahraniční zkušenosti a vzdělávací metody v oblasti tance a integrace tělesně postižených. Pouze pro přihlášené účastníky.

  • 17. února 2003 ve 20.00 v divadle Ponec
    Veřejné představení vzniklé z workshopu pro zdravé i tělesně postižené účastníky, který povedou členové souboru CandoCo. Po skončení diskuse na téma umění bez bariér.


    Divadlo Archa

    DISKUSE - KOMENTÁŘE:


  • Služby Econnectu

    ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
    Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
    S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
    VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
    vytisknoutvytisknout
    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz