Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

I na letošních prázdninách s Hnutím Brontosaurus jdou zážitky a dobrovolnictví ruku v ruce

11. 6. 2018 - BRNO [Econnect / Hnutí Brontosaurus]

Na letních akcích Hnutí Brontosaurus budou účastníci zachraňovat orchideje, starat se o handicapovaná zvířata nebo pomáhat českým krajanům v srbském Banátu. Zároveň ovšem nebude chybět zážitkový program nebo seberozvojové aktivity. Činnost Hnutí Brontosaurus je jedinečná právě díky propojení dobrovolnické práce se zážitkovým programem, a to i třeba u táborů pro rodiče s dětmi. Letní akce se navíc odehrávají v atraktivních přírodních nebo památkových lokalitách, účastníci si tedy mohou zažít kosení vzácných luk i život na středověkém hradě.

Dalším specifikem je zaměření mnoha akcí na studenty a dospělé účastníky. Těm Brontosauři poskytují například příležitost poznat fungování neziskovek a otevřít si dveře k mezinárodnímu dobrovolnictví. „Naše letošní nabídka má podtitul „Otevři si!”. Mimo samotného příjemně stráveného času si totiž účastníci otevírají nové obzory, získávají cenné zkušenosti a díky zážitkům se učí to, s čím se v každodenním životě nesetkají.”, doplňuje programový ředitel Hnutí Brontosaurus Dalimil Toman.

Hnutí Brontosaurus každoročně pořádá letní akce nejen po celé České republice, ale i v zahraničí. S Brontosaury se tak můžete podívat třeba na Ukrajinu nebo do Srbska.

Na letních brontosauřích akcích se účastníci podívají na zajímavá místa. Můžou si vyzkoušet aktivity, ke kterým se běžně nedostanou, a získat tak nové zkušenosti. Jednotlivé akce se navíc liší jak činností, tak příběhovým zaměřením. „Připravujeme vše od cyklotábora po akci zaměřenou na opravu hradeb. Zároveň lze mezi tématy najít toulky historií, pohádkové světy i hororovou atmosféru,” upřesňuje Dalimil Toman.

Celou nabídku letních akcí lze najít na stránkách prazdniny.brontosaurus.cz.

Hnutí Brontosaurus je uskupení převážně mladých lidí, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijí. Proto už přes 40 let propojují smysluplnou práci pro přírodu, památky i lidi s netradičními zážitky a zábavou. Jsou nezávislí a otevření novým myšlenkám. Každoročně s nimi vyráží na kosení orchidejových luk, sázení stromů, opravování hradů nebo třeba stavění školy v Himálajích stovky dobrovolníků.

Letní akce pořádané Hnutím Brontosaurus finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz