Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Projekt O-sto-myš! vzdělával maminky a tatínky na rodičovské dovolené

2. 7. 2008 -, Econnect/Attavena

30. června 2008 skončil projekt určený maminkám/tatínkům na RD/RD, osobám pečujícím o děti do 15 let a nezaměstnaným. Projekt se jmenoval "O-sto-myš!" a po dobu dvou let jej realizovala po celém Jihočeském kraji obecně prospěšná společnost Attavena z Českých Budějovic. Hlavními aktivitami byla především realizace akreditovaných počítačových kurzů "Základy práce s PC" a vytváření a podpora nových pracovních míst.

V průběhu realizace projektu se uskutečnilo 27 počítačových kurzů pro 153 žen na MD, 141 maminek s dětmi od 3 do 15 let a kurzy absolvovali také dva tatínci. Všichni účastníci byli většinou velmi šikovní a motivovaní naučit se novým věcem. O velké chuti vzdělávat se svědčí i celková úspěšnost kurzů, která je 93 % (úspěšné absolvování závěrečného testu) a přesáhla tak stanovené cíle projektu. Díky mobilním učebnám dostali možnost zúčastnit se kurzu maminky v 15 různých městech nebo obcích kraje. Výukovými místy byly Kardašova Řečice, Ledenice, Volyně, Blatná, Vodňany, Jindřichův Hradec, Tábor, Písek, Bechyně, České Budějovice, Dub, Nová Bystřice, Jílovice, Horní Planá a Vyšší Brod.

Významnou aktivitou tvořila nová pracovní místa. Podpořeny byly osoby nezaměstnané převážně v menších neziskových organizacích. Tyto často nemají dostatek finančních prostředků pro nová, potřebná pracovní místa a jejich udržení. Po dobu projektu vzniklo takových míst 15 v 9 různých organizacích, které byly dále podporovány finančním příspěvkem na mzdy.

V rámci dalších aktivit získaly účastnice projektu průvodce pro maminky s malými dětmi Jak se neztratit, kde mohou nalézt rady a tipy pro návrat do práce. Byla prodloužena doba fungování 17 internetových pracovišť, kam mohly
chodit účastníci kurzů "trénovat" probranou látku. Poslední aktivitou projektu bylo testování ECDL v průběhu května a června 2008. 25 maminek, mělo možnost nechat se bezplatně otestovat ze 4 libovolných modulů ECDL a získat mezinárodně uznávané osvědčení ECDL Start (tzv. "řidičák na počítač").

"Projekt "O-sto-myš!" byl, stejně jako předchozí maminkovské projekty Attaveny, z našeho pohledu velmi úspěšný. Zatím jde o náš poslední projekt pro maminky. Rádi bychom využili získaných zkušeností a pokračovali v obdobných aktivitách. Již máme také spoustu nových, zajímavých nápadů, ale musíme stejně jako řada dalších neziskových organizací čekat na vypsání výzev, které se velmi opozdilo," říká Jitka Šimková, koordinátorka projektu.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Sdružení Attavena

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz