Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hledají se místa přátelská rodině

4. 7. 2007 -, Econnect / Gender Studies

V Praze není příliš míst, kde by chyběly bariéry, kde by byly k dispozici přebalovací pulty, kde by si dítě mohlo chvíli hrát, než si rodič vyřídí vše potřebné - pro dítě "nudnosti". Někde je dokonce na vstupních dveřích znak s přeškrtnutým kočárkem. Proto se organizace Gender Studies rozhodla, že vytvoří pražskou mapu "Míst přátelských rodině".

Během letních prázdnin organizace vyhledává místa na Praze 2. Akce začala 19. června - v den, kdy jsme slavili Mezinárodní den rovnosti žen a mužů. Jednou z účastnic a aktivistek je i zastupitelka Prahy 2 Michaela Marksová-Tominová.

"Sama mám dvě malé děti a dobře vím, jak je namáhavé pohybovat se s kočárkem po Praze a jak člověk uvítá každé místo, kde je s dětmi vítán a kde mu nejsou kladeny žádné zbytečné překážky," říká zastupitelka. "To je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli tato místa vyhledávat a udělat jim co největší reklamu, aby se i ti ostatní připojili a abychom mohli v budoucnu říci, že Praha 2 - a potažmo celá Praha - je místem, kde se rodiny s dětmi cítí dobře," dodává.

Do konce srpna budou titulem "Místo přátelské rodině" oceňována místa na Praze 2. "Pak se vždy následující měsíc přesuneme "o Prahu dál" a takto zmapujeme celé území hlavního města a na internetu zveřejníme seznam těchto míst a mapu," uvádí společnost Gender Studies.

Jaká jsou místa, která jsou přátelská rodině? Restaurace, kavárny, cukrárny a jiná občerstvovací zařízení by měly mít možnost návštěvy i s kočárkem, k dispozici stoličku pro děti a alespoň částečně skutečně nekuřácké prostředí. V nabídce by nemělo chybět dětské menu, děti by měly mít možnost hrát si v dětském koutku a rodiče těch nejmenších možnost využít přebalovací pult. Ostatním místům, například obchodům či úřadům, by neměl chybět bezbariérový vchod, důležitá je možnost vstupu s kočárkem a také dětský koutek, kde se dá s dětmi počkat. Vítána je také možnost přednostního vyřízení pro rodiče s malými dětmi

Restaurace, obchody, úřady a další místa budou oceňována na základě tipů, které lidé mohou zasílat na mailové adresy alexandra.jachanova@genderstudies.cz nebo katerina.duskova@gmail.com. Akce končí 19. 6. 2008, kdy proběhne slavnostní ukončení a přesun do dalšího českého města.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz