Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Šest desítek skautů odlétá reprezentovat Českou republiku do Thajska

27. 12. 2002 - Roman Šantora, Junák

„První den na jamboree bude ve znamení tvrdé práce. Do Thajska dorazíme brzy ráno a ihned po příjezdu na tábořiště musíme postavit náš podsadový tábor. Tak, aby vše bylo hotovo do večerního slavnostního zahájení.“ říká Petr Mikeš, vedoucí české výpravy na jamboree.

Jamboree se čeští skauti zúčastní spolu se zástupci 150 zemí. Stejně jako oni představí ostatním svou vlast a ukáží, že máme co nabídnout. A není toho málo. Od zmíněného podsadového tábora, který je celosvětovou raritou, přes ukázku Staročeských Vánoc, paličkování, barvení kraslic, lasování až po národní hudbu a tanec.

Svátek skautského světa znamená také jedinečné zážitky, dobrodružství a přátelství s lidmi všech barev. V malých skupinách složených minimálně ze třech různých národností si účastníci mohou vyzkoušet množství programů. Čeká je Stezka přežití, paraglidingové létání, potápění, Městečko vědy, program nazvaný Střetávání kultur a další aktivity, které jim běžný život obvykle nenabízí. Jamboree tak představuje významnou školu soužití různých kultur a cestu k samostatnosti se zážitky, které zůstávají na celý život.

Představitelé České republiky vnímají jamboree jako prestižní událost, což dokazuje přátelské setkání ministra Cyrila Svobody se členy výpravy, zdravice prezidenta Václav Havel a účast velvyslance ČR v Thajsku na slavnostním zahájení jamboree. Ředitel České centrály cestovního ruchu, David Gladiš k tomu říká: "Světové jamboree v Thajsku je výborná příležitost k nenásilné propagaci naší země a je velice dobré, že nás tam budou naši skauti reprezentovat. Rádi podpoříme snahy o to, aby se nejbližší možné jamboree konalo v České republice."

Více o tom, jaké zážitky a nové zkušenosti na české skauty na jamboree čekají, najdete v aktuálním zpravodajství na www.skaut.cz/thajsko.

20. světové skautské Jamboree - Thajsko

Každé čtyři roky se setkávají zástupci skautů a skautek z téměř všech zemí světa, aby společně tábořili, pracovali, soutěžili, sportovali a navázali přátelství na celý život.
20. světové jamboree se uskuteční od 28.12.2002 do 8.1.2003 v Thajsku, na přímořské pláži Sattahip. Zúčastní se ho na 30 tisíc skautů a skautek ze 151 států světa. Česká výprava čítá více než šedesát účastníků. Skautské hnutí dnes působí ve 214 zemích světa a má téměř čtyřicet milionů členů.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz