Econnect - zpravodajství

Tiskové zprávy

FINÁLE IV. ROČNÍKU SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ KUCHAŘKU A KUCHAŘE ROKU 2021 VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ ZNÁ VÍTĚZE!

27.10.2021 - PRAHA (Asociace kuchařů a cukrářů ČR ) - Již po čtvrté se utkali talentované kuchařky a kuchaři z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování o titul Nejlepší kuchařky a kuchaře roku 2021.
Velké finále proběhlo ve dnech 26. a 27. října 2021 v Makro Akademii Praha.


„Letošní úroveň soutěžních pokrmů byla neskutečně vysoká. Mile překvapen jsem byl bezmasými pokrmy. Soutěžící předvedli nejen pokrmy kreativní, ale i chuťově a technicky výborně zvládnuté“, říká Miroslav Kubec, prezident pořádající Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Soutěž hodnotila technická i degustační komise. Pokrmy hodnotili šéfkuchaři, nutriční specialisti i zástupci například Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Zde jsou vítězové letošní soutěže:

Racionální pokrm pro nemocné a seniory
1. místo - Domov pro seniory v Perninku, p.o.
Kuřecí roláda se špenátovým lívancem a šmakounem
2. místo - Rehabilitační ústav Hostinné, Husitská 352\
Kynuté knedlíky z brambor, quinoy a pohanky plněné kuřecím masem, mrkvové "zelí"
3. místo - Clementas Mlékovice, s.r.o.
Kapustový list plněný kuřecím masem, čočkou belugou a zeleninou, bramborový fondan, restovaná zelenina, omáčka z hlívy ústřičné a hub

Bezmasý rostlinný pokrm
1. místo - Domov pro seniory v Perninku, p.o.
Medailon z červených fazolí a hub, petrželka, pyré s kapustou
2. místo -Ekolandia, školní catering, mateřská škola s.r.o., Brandýs nad Labem Cizrnové krokety s rajčatovou omáčkou, bylinkovou quineou a pečenou zeleninou
3. místo - Zařízení školního stravování Opava, p.o., Otická 23/provoz
Englišova 82
Falafel cizrnový, salát z pečené červené cibule a řepy, polentové hranolky, dip ze sojanézy s koprem

Svačinky pro děti od 3 do 6 roků
1. místo - Mateřská škola, Praha 8, Na Korábě 2/350
Avokádovo–banánový dezert. Špenátová palačinka s uzeným lososem. Pomazánka ředkvičková s mandlemi.
2. místo - Mateřská škola Podlesí, Příbram
Čiroková kaše s kdoulemi a jablíčky slezená lesním medem. Domácí kváskoví šneci s vločkami, pomazánka z čerstvého lososa s koprem. Hráškové kytičky ochucené lahůdkovým droždím s tvarohem a pidihráškem.
3. místo - Základní škola a mateřská škola Petrohrad, okres Louny, příspěvková organizace
Makovo- tvarohový koláč se švestkami a hruškou. Špaldovo-rajčatové trojhránky s pomazánkou z čerstvých sýrů s bazalkou – zdobené cherry rajčaty. Vícezrnné pečivo s pomazánkou z krůtího masa – zdobené zeleninovými „chipsy“ a petrželkou.

Pokrm pro mládež od 11 do 18 roků
1. místo - Ekolandia, školní catering, mateřská škola s.r.o., Brandýs nad Labem Kuřecí terina v sezamové krustě, bramborovým pyré s kurkumou, chia semínky, restovanými žampiony a máslovým pórkem.
2. místo - Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Praha 13, Bronzová 2027 Kuřecí roláda s hříbkovou omáčkou, bramborovo-dýňové pyré.
3. místo - Zařízení školního stravování Opava, p.o., Otická 23 / E. Beneše 4 – Cuketové placičky s qiunoou a kuřecím masem, kyjevský salát z ředkviček.

„Všem soutěžícím děkujeme za účast i přístup. Všichni odvedli skvělou práci. Určitě jim bude účast v soutěži motivací do další práce“, říká Kubec.

I letos soutěž vyhlásila sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
V neposlední řadě ještě patří dík všem partnerům, kteří podporují činnost sekce a bez nichž by soutěž nemohla proběhnout - firmám MAKRO Cash & Carry ČR, Country Life, Bonduelle, Ceria, Drana Catering, Robot Coupe, Savencia Fromage & Diary, Šmakoun, SOU U Krbu a Vodňanská drůbež.




Grafická verze tohoto článku