Tisková zpráva Plzeňské ekologické nadace z 12. září 1999

Americká 29, 301 38 Plzeň

Plzeňské svátky rovnodennosti 1999
U Branky, v Dominiku a na Internetu

V pondělí 13. září začínají prvními akcemi Plzeňské svátky rovnodennosti 1999 (PSR ´99). Na pěší zóně U Branky bude umístěna výstava „Náměty k řešení současného stavu dopravy v Plzni". V Galérii DOMINIK bude vernisáží v 18 hodin otevřena fotografická výstava „Technické památky Plzeňska". Zároveň byla dnes zpřístupněna speciální internetová stránka věnovaná Plzeňským svátkům rovnodennosti, jejichž organizátorem je již počtvrté Plzeňská ekologická nadace. Záštitu nad 4. ročníkem PSR ´99, které proběhnou ve dnech 13. - 24. září, převzal ministr životního prostředí, RNDr. Miloš Kužvart.

Výstava o dopravě v Plzni na pěší zóně U Branky

Výstava „Náměty k řešení současného stavu dopravy v Plzni" byla připravena občanským sdružením „Plzeň - město pro lidi" ve spolupráci s řadou odborníků na dopravu a urbanismus. Plzeňanům budou představeny návrhy na jednoduchá a účinná opatření, jejichž realizace by výrazně zlepšila situaci chodců na kritických místech ve městě. Výstava byla připravena s podporou Nadace VIA a bude umístěna na pěší zóně u Branky od 13. do 17. září. Autoři výstavy představují tyto konkrétní návrhy:

Součástí výstavy je též anketa v níž Plzeňané mohou vyjádřit své názory na jednotlivé návrhy, případně sami přijít s návrhy vlastními. Organizátoři budou všechny získané ohlasy pečlivě analyzovat a budou usilovat o prosazení občany nejžádanějších opatření.

„Technické památky Plzeňska" v Galérii Dominik

Vernisáž fotografické výstavy „Technické památky Plzeňska" proběhne v pondělí 13. září od 18 hodin. Expozici připravila Plzeňská ekologická nadace ve spolupráci s ing. Pavlem Domanickým a Radovanem Koderou, pracovníky Památkového ústavu v Plzni. Výstava se uskutečňuje díky podpoře Nadace pro kulturní aktivity občanů města Plzně a bude otevřena každý všední den od 14. do 26. září.

Plzeňské svátky rovnodennosti na Internetu

Stejně jako v loňském roce zřídila Plzeňská ekologická nadace speciální internetovou stránku věnovanou svátkům rovnodennosti. Je na ní k dispozici kompletní program a její obsah bude průběžně aktualizován a doplňován. Zájemci stránku naleznou na adrese:

Připravil Miroslav Šuta

Mediálním partnerem Plzeňských svátků rovnodennosti 1999 je Český rozhlas Plzeň.

Český rozhlas - Plzeň

Finanční podporu poskytla Nadace pro kulturní aktivity občanů města Plzně