Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Středočeský ekofestival přinese více než 45 akcí

19. 1. 2018 - PODĚBRADY [Econnect/Ekocentrum Huslík]

Přes 45 filmových projekcí, přednášek, workshopů a diskusních setkání nabídne Středočeský ekofestival. Koná se od 3. února do 7. února 2018 v Poděbradech. Široké veřejnosti i školám nabídne filmové projekce a přednášky, o víkendu bude doplněn o řadu workshopů a doprovodný program pro děti, školy i veřejnost. Zařadí se tak mezi největší české regionální festivaly s ekologickou tématikou.

První ročník Středočeského ekofestivalu se zaměřuje na vztah člověka k životnímu prostředí v několika okruzích, kterými jsou: odpovědná spotřeba, zero waste (život bez odpadů), udržitelný způsob zemědělství, klimatické změny, zdravá krajina a ztráta biodiverzity.

Mezi hlavní hosty Středočeského ekofestivalu patří Mgr. Alexandr Ač, Ph.D. z výzkumné instituce CzechGlobe - Ústavu výzkumu globální změny AV ČR a Mgr. Kateřina Zímová ze spolku pro ochranu zemědělské krajiny Cooland. návštěvníci se mohou těšit třeba na zástupce organizací Na Zemi, Kosmetika Hrou, Pomalá domácnost, StatekNaRynku.cz, blogu Czech Zero waste. Mezi jinými se také představí 4 krajská střediska EVVO Středočeského kraje, Ochrana fauny, Ekologické centrum Orlov, Naučné středisko ekologické výchovy Kladno – Čabárna a Ekocentrum Huslík. Pohled na praktickou ochranu přírody bude prezentovat ZO ČSOP Jaro Jaroměř.

Akci pořádá Ekocentrum Huslík za finančního přispění Středočeského kraje a pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové. Místem konání je Kino a aula na zámku v Poděbradech, dvě přednášky se uskuteční také v Městské knihovně a Polabském muzeu. Dvě víkendová promítání jsou připravena v kavárně Kafíčko. Vstup na všechny akce je zdarma. Program festivalu se průběžně aktualizuje na www.ekocentrumhuslik.cz a na facebookové stránce Středočeský ekofestival.


-red-
Mgr. Jakub Vaněk

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz