Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nový ročník Ceny Olgy Havlové pro osoby se zdravotním postižením je otevřen pro nominace

4. 3. 2016 - PRAHA [Econnect/Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové ]

Jednotlivci z řad veřejnosti či organizace mají do 10. dubna 2016 možnost nominovat kandidáty na Cenu Olgy Havlové. Cena je již od roku 1995 pravidelně udělována osobnostem, které navzdory svému zdravotnímu postižení pomáhají jiným znevýhodněným lidem. Laureáta Ceny Olgy Havlové vybere porota ustavená při Výboru dobré vůle (VDV). Jméno nositele Ceny bude vyhlášeno dne 23. května 2016 během slavnostního večera pořádaného ve Výstavní síni Mánes. V tomto roce se Cena Olgy Havlové neodmyslitelně pojí se vzpomínkou na 20. výročí úmrtí paní Olgy a na nedožité osmdesátiny Václava Havla.

„Je to již více než 20 let, co byla z podnětu paní Olgy Havlové poprvé vyhlášena cena pod jejím jménem. Jsme rádi, že se z udílení Ceny Olgy Havlové stala tradice,“ říká Monika Granja, ředitelka VDV. „Paní Olga zůstává velkou inspirací pro naši každodenní práci, jejímž cílem je poskytovat pomoc lidem se zdravotním postižením. Na příkladu nominovaných a oceněných osobností si zároveň můžeme uvědomit, že lidé se zdravotním postižením se mohou nejen plnohodnotně zapojit do běžného života, ale zároveň i sami pomáhat jiným,“ doplňuje Monika Granja.

Udílení Ceny Olgy Havlové pozoruhodným osobnostem z řad zdravotně postižených je také příležitostí pro poděkování dárcům, spolupracovníkům a dobrovolníkům, kteří se podílejí na činnosti Nadace Olgy Havlové. Slavnostní okamžiky spojené s předáváním Ceny vedou v širším kontextu k prohloubení všeobecného povědomí o úloze a významu nestátních neziskových organizací. Účastníci akce budou mít rovněž možnost připomenout si 20. výročí úmrtí paní Olgy a nedožité osmdesátiny Václava Havla. „Jsme rádi, že letošní ročník udílení ceny Olgy Havlové proběhne v rámci oslav 80. narozenin Václava Havla, k jehož životnímu příběhu nerozlučně  patří též život a odkaz jeho první ženy,“ dodává Michael Žantovský, ředitel Knihovny Václava Havla.

Cena Olgy Havlové byla v průběhu let udělena početné skupině osobností, které se přes své zdravotní postižení podílejí na aktivitách ve prospěch druhých. Jména jednotlivých nositelů Ceny i další informace jsou uvedeny na www.vdv.cz. Kontaktní informace pro zasílání návrhů na udělení Ceny Olgy Havlové a nominační formulář jsou zveřejněny na stránkách VDV: http://www.vdv.cz/projekty/cena-olgy-havlove/. Pro e-mailovou komunikaci lze využít adresy vdv@vdv.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz