Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na Colours of Ostrava přijede Dejvické divadlo, Anna Polívková a Martha Issová, novocirkusoví DaeMen i divadlo VOSTO5

22. 4. 2015 - OSTRAVA [Econnect]

Divadelní program letošního ročníku mezinárodního festivalu Colours of Ostrava nabídne několik představení z oblasti činohry, nového cirkusu, neverbálního divadla i volné improvizace. Na Colours of Ostrava vůbec poprvé přijede pražské Dejvické divadlo s oceňovanou inscenací Ucpanej systém v režii Michala Vajdičky. “Nejsprostší inscenace v historii Dejvického divadla” s hereckými osobnostmi jako Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Martin Myšička, Martin Pechlát, Jaroslav Plesl či Hynek Čermák vznikla dle povídek z knihy a scénáře k filmu Irvina Welshe Acid House.

Kombinaci akrobacie, tance i živého beatboxu předvede v představení Loser(s) dvojice DaeMen spolu s dalšími akrobaty a tanečníky. Herečky Anna Polívková a Martha Issová přivezou na Colours of Ostrava představení Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte, které vzniklo v pražské La Fabrice. Spíše neverbální inscenace o přátelství a to nejen o jeho světlých, ale i stinných až temných stránkách nabízí kromě animací Michaely Pavlátové i přízemní akrobacii, tanec, postýlkovou scénku, pláč, řev, zpěv. A nebyly by to Colours of Ostrava, aby své umění improvizace nepředvedlo legendární divadlo VOSTO5 s představeními Snaha – kapela, na kterou se mělo zapomenout a Stand´artní kabaret. Divadelní nabídku doplní představení pro děti Otesánek Divadla Kvelb.

Ucpanej systém Dejvického divadla získal cenu Alfréda Radoka za nejlepší inscenaci roku 2012. Ivan Trojan získal cenu Alfréda Radoka 2012 v kategorii mužský herecký výkon za roli Boha a za tuto roli byl nominován na Cenu Thálie. Vzhledem k tomu, že jde o nejsprostší inscenaci v historii Dejvického divadla a velkému počtu vulgárních slov, která jsou nezbytnou součástí dialogů hry, není představení vhodné pro diváky mladší 15 let a diváky zvláště citlivé na tento způsob vyjadřování. V režii Michala Vajdičky hrají Ivan Trojan, Václav Neužil, Miroslav Krobot, Martin Myšička, Martin Pechlát, Jaroslav Plesl, Hynek Čermák, Petr Vršek, Jana Holcová, Klára Melíšková a Lenka Krobotová.

Vítězové soutěže Česko Slovensko má talent - akrobatické duo DaeMen - oslovilo pro představení Loser(s) další performery z řad tanečníků a akrobatů a pod vedením uznávaného choreografa Jarka Cemerky vzniklo představení plné působivé akrobacie, tance i humoru, které živě doprovází beatboxer Ondřej Havlík alias En.dru.
https://www.youtube.com/watch?v=dP2eddTk5Vg

Na počátku inscenace Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte bylo velké přátelství Anny Polívkové a Marthy Issové. A snaha vyvrátit tezi, že ženské komické duo nemůže existovat. Již samotná podstata ženské přirozenosti totiž nedovolí osobě něžného pohlaví připustit, že by mohla být hloupější, nešikovnější nebo snad dokonce ošklivější, než ta druhá. Během zkoušení se potvrdilo, že tato machistická teze platí. Z toho důvodu spolu přestaly hlavní aktérky komunikovat a vzniklo tak spíše neverbální představení o přátelství a to nejen o jeho světlých, ale i stinných až temných stránkách. Kromě animací filmové režisérky a animátorky Michaely Pavlátové nabízí i přízemní akrobacii, tanec, postýlkovou scénku, pláč, řev, zpěv.

Představení Snaha – kapela, na kterou se mělo zapomenout divadla VOSTO5 je strhujícím jevištním dokumentem o objevu legendární české kapely, která byla umlčena, těsně předtím, než se stala slavnou. Hudebník a dokumentarista Petr Marek (MIDI LIDI, Monikino kino, ad.) náhodou objevil v archivu zapomenutou hudební legendu, kapelu Snaha. K jevištní rekonstrukci svého pátrání a objevu originálních písní a fascinujících osudů členů dnes zcela neznámé kapely strhnul také Divadlo Vosto5. https://www.youtube.com/watch?v=Y6RGRYv_kCk

Stand´artní kabaret divadla VOSTO5 nabízí zcela otevřený divadelně-hudební improvizační večer. Stand´artní kabaret prožívá pokaždé svou premiéru i derniéru. Chlapci Ondar, Petar, Tomina, Jura a Kurt předvedou svůj maximální improvizační standart! Nic víc, nic míň!

Festival Colours of Ostrava nabídne čtyři dny plné koncertů hvězd světové i domácí hudby, divadel, diskusí, workshopů, filmů i výtvarných aktivit. K již dříve potvzeným jménům patří Björk, Kasabian, Rudimental, St. Vincent, Mika, Caribou, Clean Bandit, José González, The Cinematic Orchestra, Rodrigo y Gabriela, Zrní s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Swans, Klangkarussell, Other Lives, Dillon, Roni Size & Reprazent, Owen Pallett, Sly & Robbie Meet Nils Petter Molvaer, William Fitzsimmons, Faiz Ali Faiz, Avishai Cohen’s New York Division, Black Strobe, Electro Deluxe, Oscar And The Wolf, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, The Dumplings, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields, Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, Abavuki, The Crooked Fiddle Band a NO Blues.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz