Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zemětřesení v Nepálu: Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE vyhlašuje sbírku

27. 4. 2015 - PRAHA/KÁTHMÁNDÚ [Středisko humanitární a rozvojové pomoci Diakonie ČCE]

Po těžkém zemětřesení v oblasti Himalájí potřebují zasažení lidé okamžitě především léky, deky, potraviny a čistou vodu. Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE se společně s partnerem - německou Diakonie Katastrophenhilfe - účastní pomoci lidem především v Nepálu.

„Největší úkol pro ty, kdo pomáhají, je dostat se rychle k zasaženým. Nepál patří k nejchudším zemím na zemi. Jen málo silnic je asfaltovaných a komunikační systémy jsou přetížené. Ti, kdo pomáhají, zároveň tak bojují s časem,“ říká Jan Dus, ředitel Střediska HRS.

Zničené silnice a odříznutá údolí

Naši dlouholetí partneři ve světové síti církevních organizací ACT Alliance mají svoje kanceláře a spolupracovníky v Nepálu a začali pomáhat už v sobotu bezprostředně po zemětřesení. Nouzový tým, který se zdržuje v Káthmándú, je připraven k nasazení a koordinuje pomoc na místě. Silnice jsou zničené, Káthmándú a 30 ze 75 distriktů na západě a v centru Nepálu jsou zasaženy následky zemětřesení. Mnoho lidí se ze strachu před dalším zemětřesením nemůže vrátit do svých domovů.

Bude trvat týdny, než budou vyproštěni všichni zranění a než se pomoc dostane do všech zasažených oblastí, a bude možné odhadnout celkový rozsah katastrofy. Naléhavě je potřeba postarat se o zdravotní ošetření zraněných. Kromě toho je také nutné rychle postavit nouzová obydlí a zajistit čistou vodu.

Do našeho společného projektu pomoci postiženým zemětřesením v Nepálu již vložila naše partnerská německá Diakonie prvních 2 740 000 Kč.

Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE vyhlašuje sbírku na pomoc Nepálu:
Číslo sbírkového účtu: 292949292/0300, v.s. 319
DMS – DMS DIAKONIEPOMOC, tel: 87 777

Diakonie ČCE

Diakonie ČCE je druhá největší nestátní organizace zabývající se sociálními službami a občanskou pomocí. Celorepublikově poskytuje sociální, zdravotní a vzdělávací služby – denně pomáhá tisícům klientů v nepříznivých životních situacích – od rané péče, pomoci rodinám s dětmi s postižením, přes provoz nízkoprahových zařízení, azylové domy, občanské poradny, chráněné dílny a podporovaná pracoviště až po seniorská zařízení či hospic pro umírající. Dále Diakonie poskytuje humanitární pomoc (povodně) a zabývá se rozvojovou spoluprací v zahraničí.

Diakonie ČCE poskytuje služby ve více než 110 zařízeních (střediska a speciální školy). Pracuje zde přes 1500 zaměstnanců a 1000 dobrovolníků. Nabízíme aktuálně 126 registrovaných sociálních služeb.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz