Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Social Impact Award: rozbíhá se soutěž o nejlepší nápady studentů, jak podnikat a pomáhat zároveň

18. 2. 2015 - PRAHA [Econnect/Social Impact Award]

Impact Hub zahájil už čtvrtý ročník soutěže pro mladé lidi, kteří se chtějí pustit do společensky prospěšného podnikání. Autoři nejlepších nápadů na ekonomicky udržitelné řešení společenských i environmentálních problémů mohou získat až 3000 eur a odbornou podporu.

Setkáním nových zájemců a minulých vítězů začal v úterý 17. února 2015 v Impact Hubu Praha nový ročník mezinárodní soutěže Social Impact Award (SIA). Do té se mohou hlásit týmy mladých lidí, převážně studentů, s nápady, jak skloubit společensky prospěšné cíle s podnikáním. V minulých letech v soutěži uspěly například projekty Pragulic (zaměstnávání bezdomovců jako průvodců po Praze), FOREWEAR (výroba designových výrobků z recyklovaného textilu), Rekola (systém sdílení kol ve městě) a mnohé další.

Soutěžní týmy se mohou hlásit do 20. dubna. Autoři nejlepších pěti projektů získají cenu 1500 eur, pracovní zázemí v síti Impact Hub, vlastního mentora a možnost účastnit se letního akceleračního programu, na jehož konci se soutěží o dalších 1500 Eur. Kromě pěti vítězů vybraných odbornou porotou čeká stejné ocenění i na tým, který získá nejvíce hlasů ve veřejné anketě na internetu.

„Ukazujeme mladým lidem další cestu, kterou se mohou vydat, když se rozhodují o své pracovní kariéře. Ať už je jim blízké téma lidských práv, životního prostředí, vzdělávání nebo třeba zdraví mohou se mu věnovat skrze společensky prospěšné podnikání,“ vysvětluje zaměření soutěže její iniciátor v ČR a spoluzakladatel Impact Hubu Praha Petr Vítek.

Na zahajovacím večeru se představila řada vítězů z minulých let a hosté si mohli prohlédnout také rozšířenou výstavu „Podnikáme jinak“ o úspěšných projektech, které soutěží prošly. Právě osobní příklady lidí, kteří se rozhodli řešit problémy kolem sebe kreativní a udržitelnou cestou, jsou největší motivací pro další účastníky soutěže.

Vedle Česka probíhá Social Impact Award i v dalších devíti evropských zemích, a pomáhá tak rozšiřovat koncept sociálního podnikání v celé oblasti střední a východní Evropy.

Letošní novinkou soutěže je větší počet oceněných týmů (celkem 6) a dodatečné ocenění na konci letního akceleračního programu. Rozšiřuje se také podpora aktivních mladých lidí mimo Prahu – zahajovací večer a přípravné workshopy se budou konat také v Impact Hubu v Ostravě a v Impact Hubu v Brně. Organizátoři se chystají i za studenty v Olomouci, Českých Budějovicích a Ústí nad Labem.

O Social Impact Award
Soutěž vznikla v roce 2009 ve Vídni a dnes se kromě Rakouska a ČR koná v dalších osmi evropských zemích. Iniciátorem soutěže na regionální úrovni je Institut pro inovace a podnikání při Vysoké škole pro ekonomii a obchod ve Vídni, regionálním partnerem Nadace ERSTE.

Organizátor soutěže: Impact Hub
Impact Hub je coworkingový prostor pro setkávání, inovace a rozvoj podnikání. Více na www.hubpraha.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz