Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Divadelní Odysea otevírá pro děti cirkusovou arénu plnou zážitků a veselí

21. 7. 2014 - PRAHA [Econnect]

Veselé klauniády, hravá představení í kreativní dílny nabídne každé odpoledne ode dneška až do středy 30. července dětem i jejich rodičům Divadelní Odysea. Cirkusová aréna Sacra Circus, která na více než týden opanuje Zítkovy sady u Palackého náměstí, má pro malé návštěvníky připravený bohatý prázdninový program plný pestrobarevného veselí, rozmanitých zážitků a radosti ze hry. Každý den proběhne od 16 hodin kreativní dílna, v níž se děti budou moci vyřádit a naučit se mnoho klaunských i jiných kousků pod vedením těch, kteří jim o hodinu později zahrají veselá představení s gejzíry bláznivých nápadů i pěknou muzikou.

Klaunské trio Squadra Sua přivede do arény 21. a 30. července Soldates, pouliční klaunské představení o bojové jednotce tří mužů připravených položit životy - nejlépe do něčeho měkkého... Domovský Sacra Circus, v jehož aréně se dětský program Divadelní Odysey odehrává, pozve 22. července na Brick Cirk. Bláznivá clownerie v rytmu CIHLOREVUE ukáže dětem každého věku, co všechno se mlže stát, když se na jednom místě ocitne jeden klaun a hromada cihel. 23. a 28. července nabídne svůj kratochvilný ateliér Cirkus Žardini. Splní přání všem, kteří někdy zatoužili vyzkoušet si kousky, které viděli v cirkuse a alespoň na jedno odpoledne jim umožní stát se artistou… 24. července představí Sacra Circus divadelní clownerii o lidské svobodě a volnosti Domptér, která ukáže jak se nenechat zkrotit a najít společně humor a radost.

Pražské divadlo Minor 25. července přistaví svůj kouzelný Autobus, který sice má trochu nerudného řidiče, ale dějí se v něm podivuhodné věci a umí také zpívat. V představení Vlk s měkkými zuby bude 26. července duo La Mauvaise Graine vyprávět dlouhý příběh o vlku z měkkými zuby, ve kterém si přijdou na své dospělí i ti nejmenší, a budou si moci společně i zanotovat. 27. července budou na programu legendární Talíře - Taniere, tak trochu amorální clownerie na motivy klasické cirkusové komedie Rozbité talíře v režii světoznámého Ctibora Turby.

29. července potěší opět Squadra Sua hasičskou groteskou o třech klaunech, kterým velí hlavně voda a hrdinské heslo „bližnímu ku pomoci“. Rodinné představení s názvem Bomberos je zaměřené zejména na tatínky a děti.

Divadelní Odysea proběhne od 20. do 30. července v Divadle Hybernia, na Lodi Tajemství a v Zítkových sadech u Palackého náměstí. Během deseti dnů nabídne na tři desítky představení v podání špičkových souborů domácí i zahraniční pohybové scény včetně několika premiér. Hned čtyři představení, z toho jedno premiérové, uvede soubor jedné z našich předních tanečnic a choreografek Lenky Vagnerové Lenka Vagnerová & Company. V programu nebude chybět ani tvorba vynikajícího mezinárodního souboru Farma v jeskyni pod vedením Viliama Dočolomanského, či svět argentinského tanga představený v projektu další velké ženy domácí taneční scény Patricie Porákové.

Vstupenky na jednotlivá představení Divadelní Odysey je možné zakoupit v prostřednictvím sítí Ticketportal a Eventim. Podrobné informace na stránkách www.odysea.pro a na mezinárodních stránkách projektu www.meetingtheodyssey.eu. Čtyřletý projekt jako jeden z mála uspěl v grantovém programu EU Culture. Odyseu v České republice pořádá produkční platforma ProFitArt (www.profitart.cz).

Dětský program – Aréna Sacra Circus, Zítkovy sady – Palackého náměstí
začátky vždy 16:00 (workshop) a 17:00 navazující představení
21.7. a 30.7. Squadra Sua – Soldates
Pouliční klaunské představení o bojové jednotce tří mužů připravených položit životy... nejlépe do něčeho měkkého...
Režie a produkce: Squadra Sua
Hrají: Roman Horák, Lukáš Houdek, Robert Janč

22.7. Sacra Circus – Brick Cirk
Prastaré clownerie, ale i ty nejnovější v rytmu CIHLOREVUE pro děti každého věku.
Cihlu můžeme společně vrtat, lámat, stavět, házet, vařit, kousat, drtit, mlít, telefonovat s ní, obdivovat ji, tančit s ní, číst si ji a...
Clown cihlář: Števo Capko
Režie: Števo Capko
Scénografie. Magdalena Capková a Matěj Němeček

23.7. a 28.7. Sacra Circus – Cirkus Žardini
Kratochvilný ateliér pro děti od 5 let.
Všichni přece máme rádi hru a zábavu. Cirkus Žardini je to pravé místo her, kde se každý může stát artistou… Stát se žonglérem, drezérem, tanečnicí na tyči, silákem anebo jiným artistou je možné, když podáte ruku těm zvláštním bytostem, které jinde než v Cirkuse nepotkáte. Jsou zábavní, tajemní, živí, vynalézaví, upřímní. Mají rádi děti a cirkus a hlavně děti v Cirkuse.
Scénář a režie: Števo Capko
Hrají: Míša Hradecká, Michal Růžička, Ondra Holba, Dan Fajmon, Jakub Urban, Lenka Stolařová (alt. Jana Paňková nebo Linda Stránská) a Števo Capko

24.7. Sacra Circus – Domptér
Divadelní clownerie o lidské svobodě a volnosti, ale také o krotiteli, který má rád derewjanku a neuznává svobodu. Krotitel Rodolfo je rozeným Domptérem. Všechny klece má plné drezérských čísel. Ale několik šelem je extra šikovných, chytrých a hodně hlučných. Neváhají a osvobodí se ze zajetí a vzápětí darují svobodu i všem ostatním. Clowni přinášejí svobodu!
Autor, scénář a režie: Števo Capko
Hrají: Míša Hradecká, Lenka Stolařová, Dan Fajmon, Ondřej Holba, Michal Růžička a Števo Capko
Scéna a kostýmy: Magdalena Capková
Hudba: David Smečka, Martin Kux

25.7. Minor – Autobus (Divadlo Minor)
Už jste v autobusu někdy potkali nerudného řidiče? Jestli ne (a to vám stejně nevěříme), tak teď ho potkáte. Neváhejte a nastupte si, protože náš autobus je velmi zvláštní, můžeme říct kouzelný. Kromě toho skrývá jednu tajemnou cestující, která opravdu není paní učitelka, a právě od ní se příběh odvíjí. Ale víc Vám neřekneme. A nebo přece: ten autobus umí zpívat!
Scénář a režie: Apolena Novotná,
Texty písní: Šárka Kavanová, Hudba: Jiří Strohner,
Výprava: Robert Smolík, Dramaturgie: Petra Zichová,
Hrají: Marcela Máchová nebo Barbora Vyskočilová, Eduard Jenický, Petr Reif

26.7. La Mauvaise Graine - Vlk s měkkými zuby
„Byl jednou jeden vlk. V pohádkách jsou vlci často zlí a hrůzostrašní, loví králíky a děti, které se v lese ztratí. Ve skutečném životě jsou vlci jiní. Náš vlk se jmenuje Serge, když se usmívá, zaujmou Vás jeho krásné zuby. Avšak příroda, která má někdy smysl pro humor poněkud divný, mu nadělila měkké zuby! Představte si, jak je obtížné býti vlkem, a navíc vlkem s měkkými zuby. Je to dlouhý příběh a ten Vám povyprávíme... “ Na své si přijdou dospělí i ti nejmenší. Zanotujte si s námi!
Scénář a texty písní: Cécile Da Costa
Hudba: François Richard

27.7. Sacra Circus – Talíře – Taniere
Česko – Slovenská amorální clownerie na motiv klasické cirkusové komedie „Rozbité talíře“ a úspěšné divadelní inscenace „Les assiette“. Talíře skáčou, padají, létají, praskají, vibrují, kloužou letem střemhlav i plavmo, rotují a tříští se na tisíce kousků... Už jste zkusili něco rozbít, rozflákat, roztříštit, ulomit anebo roztrhnout? Ale ne v hysterii, v hádce - jenom tak s radostí - uvidíte jaká přijde euforie z pozitivní destrukce. Přijďte do divadla a přihlížejte tomuto destruktivnímu ulehčení zvanému Talíře – Taniere.
Režie a dramaturgie: Ctibor Turba
Hrají: Jiří Bilbo Reidinger, Števo Capko a v roli hasiče střídavě přátelé našeho projektu.
Kostýmy a rekvizity: Magda Císařová

29.7. Squadra Sua – Bomberos
Hasičská jednotka slaví 120 let výročí od svého založení. Jednotku tvoří tři dobrovolní hasiči, kteří milují svojí práci. Bohužel na jejich hasičskou stanici už všichni dočista zapomněli a jednotka již 32 let nikam nevyjela hasit. Nikdo je už nevolá k ohni, k záplavám ani kvůli sundávání koťat ze stromů. Naši hasiči však stále trénují. Dokážou, že ještě umí uhasit oheň či vylézt do nebezpečných výšek, aby zachránili život kočce anebo Vám? Buďte klidní...hasiči Bom, Be a Ros jsou v pohotovosti! Stačí zavolat...určitě se někdo ozve.
Režie a produkce: Squadra Sua
Hrají: Roman Horák, Lukáš Houdek, Robert Janč

Workshopy
Sacra Circus:
Naši klauni jsou profesionální herci s lektorskou zkušeností a praxí v práci s dětmi. Každý si bude moci vybrat podle své chuti techniku, která je mu nejbližší a nakonec předvést to co se naučil, ostatním. Všechny děti se budou vzájemně bavit žonglováním, siláckými kousky, jednoduchou akrobacií a tancem, a hlavně klaunskými „ántré a pasážemi“.

Squadra Sua: CLOWN A AKROBACIE
Tato tvůrčí dílna pro děti je zaměřena na to, abychom se blíže seznámili s vlastním tělem a přes pohyb, hru s rekvizitou a zábavu objevili svého klauna.
Lektoři: Roman Horák, Lukáš Houdek, Robert Janč

Cécile Da Costa:
Říkali Vám, že vlci v Čechách už vymřeli? Zjistíte, že je to omyl! Vlastnoručně vyrobená maska vlka ve Vás probudí opravdové šelmy. Praha se zaplní vlčaty.
Děti budou mít možnost předvést svůj talent. Všechny dostanou hudební nástroj, na kterém se při poslední písničce budou moci pořádně vyřádit! Francouzsky nebo česky? Je to jedno. Zkusíme výt společnou řečí!

Informace o programu na www.odysea.pro. Vstupenky na dětský program (představení + workshop) jsou k dispozici v pokladně na místě za 100 Kč, na představení divadla Minor Autobus je cena 200 Kč.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz